Magazin > VIP
32 ogledov

Potrč se razburja nad velikonočnim običajem

Marko Potrč Žurnal24 main
"So tradicije, ki jih je vredno ohranjati in so tradicije, ki so preprosto neumne," se na Facebooku razburja Marko Potrč.

Potrč je imel v mislih tradicionalno velikonočno pokanje s karbidom, ob utemeljevanju nasprotovanja pa ni skoparil z besedami: "Povedal bom tako kot je. Brez dlake na jeziku. Pokanje s karbidom ni nič drugega kot ena velika neumnost. Poleg tega, da je nevarno, je to dobesedno tudi nasilje nad ljudmi in živalmi," je zapisal.

"Je to res tradicija, ki si jo želimo ohranjati?"

"Ste med prazniki, ki bi naj bili družinski, na deželi poskusili iti na sprehod z najmlajšimi? Ali pa s psom? Ali pa samo z njimi biti zunaj? Nekaterim se nam okna tresejo ves dan in pozno v noč. Zakaj? Ker par mandeljcov ves dan pije špricerje, pivo in žganje, ob tem pa pokajo. Tu in tam kdo od njih izgubi tudi kak prst ali celo dlan. Je to res tradicija, ki si jo želimo ohranjati? Kar se mene tiče, NIKAKOR!" se je še razburil Potrč, na njegov zapis pa se je poleg številnih, ki so ga všečkali, hitro odzval tudi eden od zagovornikov tradicije, ki Potrču očita, da je zaradi takšnih, kot je on, vedno manj tradicije.

"Tradicije, ki škodijo okolici, so neumnost. Ta je ena od njih. A se moramo zaradi tvojega veselja do pokanja preseliti? Kaj naj človek reče otrokom? Kako naj živalim zamašimo ušesa? Še enkrat premisli," je na očitke še odgovoril Potrč.

Komentarjev 8
  • abfall 22:25 21.april 2014.

    Meni gredo tud nedonošenčki na živce, ki se niti pri 25-ih ne znajo okoli svoje tazadnje obrnit. In kaj naj zdaj? Nič. Živim svoje življenje naprej in enako predlagam tudi njemu.Kaj če mu bo čez čas lastna senca šla ...prikaži več na živce. Kaj bo potem? Bo spet na fejzbuk pisal :)

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 22:21 21.april 2014.

    Pokanje ima svojo tradicijo in načeloma so zraven vedno gasilci, če že niso tisti ki to počnejo. To se dela odkar pomnim in nad tem so načeloma vsi navdušeni. Če izvzamemo homosapienose, ki ne razumejo te tradicije in pomena, potem ...prikaži več se vprašam kdo tukaj počne neumnosti. Z neumno se oglaša ravno Potrč, ki je svoj življenjski cenzus neumnosti že izkoristil, ko je ljudem dve uri dnevno za gnar pral možgane na kanalu A.

  • McClain 21:59 21.april 2014.

    ja a je za novo leto kaj drugač? A živali recimo vedo kdaj je veliko noč kdaj pa silvestrovo? Rakete ne rečem, pokanje je res brez veze in nevarno.