Šport > Moto športi
24 ogledov

Márquez brezhiben: četrti ''pole'' v sezoni

marc marquez vn španije jerez Reuters
Španski motociklist Marc Márquez bo domačo dirko za VN Španije v Jerezu začel z najboljšega startnega položaja.

Španec Marc Márquez, ki s tremi zmagami na uvodnih treh dirkah sezone svetovnega prvenstva prepričljivo vodi v elitnem razredu motoGP, je tudi na četrti postaji v domačem Jerezu na dobri poti do uspeha. V današnjih kvalifikacijah si je zagotovil prvo startno mesto, za popolno špansko prevlado pa sta poskrbela še Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa.

marc marquez vn španije jerez | Avtor: EPA EPA
Márquez je ob tem postavil še nov rekord steze v Jerezu, z 1:38,120 je izboljšal prejšnji dosežek Lorenza, s tem časom pa je tekmeca iz Yamahine ekipe tudi potisnil na drugo mesto. Márquezov sotekmovalec pri Hondi Dani Pedrosa si je zagotovil zadnje mesto v prvi vrsti, iz druge pa bodo dirko začeli nekdanji svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha), še en Španec Aleix Espargaro (Yamaha) in Italijan Andrea Dovizioso (Ducati).

V razredu moto2 bo nedeljsko dirko s prvega mesta začel Finec Mika Kallio, drugi je bil v kvalifikacijah Nemec Sandro Cortese, tretji pa Španec Luis Salom.

Avstralec Jack Miller (KTM) pa bo s prvega mesta začel preizkušnjo v najšibkejšem razredu moto3, drugi dosežek kvalifikacij je imel Italijan Niccolo Antonelli (KTM), tretjega pa Španec Alex Rins (Honda).

VN Španije, motoGP, kvalifikacije:

1.  Marc Márquez (Špa/Honda) 1:38,120
2.  Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) +0.421
3.  Dani Pedrosa (Špa/Honda) +0.510
4.  Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +0.737
5.  Aleix Espargaro (Špa/Yamaha) +0.887
6.  Andrea Dovizioso  (Ita/Ducati) +1.102
7.  Stefan Bradl (Nem/LCR Honda) +1.123
8.  Pol Espargaro (Špa/Tech 3 Yamaha) +1.173
9.  Bradley Smith (VBr/Tech 3 Yamaha) +1.270
10.  Alvaro Bautista (Špa/Gresini Honda) +1.631
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.