Šport
49 ogledov

Marquez na znani poziciji

Marc Marquez EPA
Španec Marc Marquez (Honda) bo nedeljsko dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP v britanskem Silverstonu začel s prvega mesta.

V kvalifikacijah si je drugo izhodišče za vodilnim dirkačem v SP priboril Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), tretji je bil Marquezov rojak Jorge Lorenzo (Yamaha). Za Marqueza je bil današnji "pole position" že deseti v sezoni. Iz druge vrste bodo začeli Španec Aleix Espargaro (Yamaha), njegov rojak Dani Pedrosa, zmagovalec zadnje dirke in moštveni sotekmovalec Marqueza ter tisti, ki je prekinil niz desetih zmag rojaka v tej sezoni, ter italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha).

V razredu moto2 je bil v kvalifikacijah najboljši Francoz Johann Zarco (Suter), drugi je bil Finec Mika Kallio (Kalex), tretji pa Italijan Simone Corsi (Kalex).

V najšibkejšem razredu moto3 si je prvi startni položaj zagotovil Španec Alex Rins (Honda), drugi v kvalifikacijah je bil Italijan Niccolo Antonelli (KTM), tretji pa mlajši brat vodilnega dirkača sezone v motoGP Marca Marqueza, Alex Marquez (Honda).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.