Šport
106 ogledov

Marquez ostaja neporažen v ZDA

Marc Marquez EPA
Svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) je zmagovalec druge letošnje dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu.

Drugo mesto za Marcom Marquezom v elitnem razredu motoGP je na dirki za VN Amerik v teksaškem Austinu osvojil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), tretji pa je bil njegov rojak Valentino Rossi (Yamaha).

Svetovni prvak zadnjih dveh sezon je v prvem zavoju sicer zaostal za Doviziosom, a ga je nekaj krogov kasneje prehitel in se odpeljal do zanesljivega vodstva, ki ga ni več izpustil iz rok. Njegovim tekmecem je preostal le še boj za drugo mesto. Tudi Rossi se je prebil pred Doviziosa, a v zaključku dirke nato ni uspel ostati pred dirkačem Ducatija. Kljub slabšemu zdravstvenemu stanju je bil četrti Jorge Lorenzo (Yamaha). Španec je dobil dvoboj z Andreo Iannoneom

Po dveh dirkah je skupno v vodstvu zmagovalec uvodne preizkušnje Rossi, ki ima 41 točk, eno manj ima Dovizioso, ki je bil dvakrat drugi, tretji je zdaj Marquez s 36. Španec je z današnjim uspehom dosegel trojček zmag na tem prizorišču po letih 2013 in 2014. Marquez v razredu MotoGP sicer še vedno ostaja neporažen na ameriških dirkališčih, v šestih nastopih je zabeležil prav toliko zmag.

Britanec Sam Lowes je zmagovalec dirke razreda moto2. Za prvo zmago v tej kategoriji je ugnal Francoza Johanna Zarca, tretji pa je bil Španec Alex Rins, ki po dveh dirkah vodi v skupnem seštevku. V najšibkejšem razredu je bil prav najhitrejši Britanec. Kot prvi je ciljno črto prečkal Danny Kent. Ta je ugnal mladega, šele 15-letnega Francoza Fabia Quataraa, tretji pa je bil Španec Efren Vasquez (Honda).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.