Šport
47 ogledov

Márquez potrdil premoč v Austinu

marc marquez EPA
Španec Marc Marquez (Honda) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v ameriškem Austinu začel s prvega mesta.

Na današnjih kvalifikacijah razreda motoGP sta si prvo startno vrsto privozila še Yamahina voznika, svetovni prvak Španec Jorge Lorenzo in Italijan Valentino Rossi.

Po dveh preizkušnjah v SP vodi zmagovalec argentinske dirke izpred tedna dni Márquez, ki ima 41 točk, za njim sta v seštevku Rossi s 33 in drugi Hondin voznik Španec Dani Pedrosa s 27 točkami.

Pedrosa je bil danes v kvalifikacijah šele osmi. Iz druge vrste bodo dirko v elitnem razredu motoGP začeli Italijan Andrea Iannone (Ducati), Španec Maverick Vinales (Suzuki) in Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda), sedmi čas pa je dosegel drugi Ducatijev dirkač Italijan Andrea Dovizioso.

Na dirkališču Circuit of the Americas tako Marquez še ne pozna poraza v kvalifikacijah, saj je bil bil najboljši še četrtič, odkar tu prirejajo dirke na najvišji ravni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.