Šport
46 ogledov

Marquez z izpahnjeno ramo peti

Andrea Iannone EPA
Na nedeljski dirki za VN Avstrije v Spielbergu bodo v elitnem motociklističnem razredu motoGP iz prve vrste deseto preizkušnjo svetovnega prvenstva začeli trije Italijani.

V današnjih kvalifikacijah za Veliko nagrado Avstrije je bil najboljši Andrea Iannone (Ducati) pred Valentinom Rossijem (Yamaha) in Andreo Doviziosom (Ducati). Veliko pozornosti je v Avstriji vzbudil tudi vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Španec Marc Marquez (Honda) je na današnjem jutranjem treningu grdo padel in si izpahnil ramo.

Marquez se je skušal v tretjem zavoju izogniti moštvenemu sotekmovalcu in rojaku Daniju Pedrosi, po padcu pa so ga odpeljali na pregled v bolnišnico. Tam so ugotovili, da ni huje poškodovan, tako da je tudi dobil dovoljenje za nastop v kvalifikacijah. O dirkaškem nastopu pa se bodo pri Hondi po posvetu z zdravniško ekipo odločili v nedeljo.

V kvalifikacijah je Marquez nato kljub bolečinam privozil do petega mesta, za najboljšo trojico je bil pred njim le še rojak Jorge Lorenzo (Yamaha). Šesti je bil še en Španec Maverick Vinales (Suzuki), iz tretje vrste pa bodo začeli Britanec Cal Crutchlow (Honda), njegov rojak Scott Redding (Ducati) in Španec Aleix Espargaro (Suzuki).

Z dirko v Avstriji se prvenstvo nadaljuje po skoraj enomesečnem poletnem premoru. Marquez ima v SP na prvem mestu 170 točk, drugi Lorenzo 122, tretji je Rossi s 111, četrti pa Pedrosa s 96.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.