Šport > Moto športi
31 ogledov

Márquez z "rahlo zlomljeno" roko drugi v Assnu

Crutchlow Monster Yamaha Tech 3 Assen kvalifikacije VN Nizozemske Nizozemska EPA
Britanski motociklist Cal Crutchlow (Yamaha) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za dirko v kraljevskem razredu motoGP za veliko nagrado Nizozemske v Assnu.

Drugi je bil Španec Marc Márquez (Honda), ki je na tretjem prostem treningu grdo padel. Tretji čas kvalifikacij pa je vpisal Nemec Stefan Bradl (Honda). Tik za prvimi tremi je pristal devetkratni svetovni prvak ValentinoRossi (Yamaha).

Vodilni v motociklistični karavani Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je sicer še dobrih pet minut pred koncem kvalifikacij vodil, je padel in kvalifikacije končal na petem mestu. Márquez, ki je grdo padel na tretjem prostem treningu, je na kvalifikacijah nastopil kljub zlomljenemu mezincu na desni roki in zlomljenemu palcu na desni nogi.

Kvalifikacije v razredu moto3 je dobil Portugalec Miguel Oliveira (Mahindra). Z istim časom kot Oliveira je drugi startni položaj osvojil Španec Álex Márquez (KTM), tretji najhitrejši pa je bil njegov rojak Maverick Viñales (KTM).

Lorenzo operiran, Márquez po saltu ostal cel

Dogajanje pred dirko je zasenčila huda poškodba aktualnega prvaka razreda motoGP Španca Jorgeja Lorenza, ki je na drugem prostem treningu utrpel zlom ključnice in je že bil uspešno operiran v španski Barceloni.

V petek je padel tudi njegov rojak Márquez, ki je po spektakularnem saltu utrpel manjši zlom prsta desne roke, a nato uspešno opravil s kvalifikacijami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.