Šport > Moto športi
18 ogledov

Márquezovo bližnje srečanje s peskom

marc marquez mugello motogp EPA
Svetovni prvak motociklističnega razreda motoGP Marc Márquez bo preizkušnjo svetovnega prvenstva v Alcanizu začel s prvega startnega mesta.

Španec je na domači preizkušnji v Aragoniji v elitnem razredu dosegel nov rekord steze. Iz prve vrste bosta začela še njegov rojak Jorge Lorenzo (Yamaha) in Italijan Andrea Iannone (Ducati).

Prvi voznik Honde je za sedmi "pole position" v sezoni popravil svoj stari rekord na stezi MotorLand Alcaniz. Novi rekord je 1:46,635.

Iz druge vrste bosta začela še dva Španca, Pol Espargaro (Yamaha) in drugi Hondin voznik Dani Pedrosa. Šele šesti pa je bil v kvalifikacijah vodilni v skupnem seštevku SP, Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Po 13 preizkušnjah v SP ima Rossi 247 točk, Lorenzo je drugi z 224, Márquez je tretji s 184 točkami.

V najšibkejšem razredu moto3 bo dirko s prvega mesta začel Italijan Enea Bastianini, drugi v kvalifikacijah je bil Portugalec Miguel Oliveira, tretji pa Britanec Danny Kent.

Španec Esteve Rabat pa bo s prvega mesta začel dirko razreda moto2. Za drugi najboljši položaj v sezoni je v kvalifikacijah premagal rojaka Alexa Rinsa in Francoza Johanna Zarca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.