Šport
21 ogledov

Martin najhitrejši v vožnji na čas

Tony Martin EPA
Nemec Tony Martin, trikratni svetovni prvak v kronometru, je zmagal v 20., predzadnji etapi kolesarske dirke po Franciji.

V 54 km dolgem kronometru je Tony Martin za minuto in 39 sekund ugnal Nizozemca Toma Dumoulina in dosegel četrto etapno zmago na Touru. Italijan Vincenzo Nibali je bil četrti in (+1:57) si tako praktično že zagotovil končno zmago. Nibali ima pred zadnjo etapo, ta se bo končala v nedeljo v Parizu, pred Francozom Jean-Christophejem Peraudom, ki se je s sedmim mestom povzpel na skupno drugo mesto, skoraj osem minut prednosti (+7:52). Thibaut Pinot (+3:12) je bil tokrat 12., v skupnem seštevku pa je zdaj tretji.

Pinot je dan začel na drugem mestu, vendar je imel le 13 sekund prednosti pred Peraudom in 15 pred španskim prvakom v kronometru Alejandrom Valverdejem. Slednji je imel slab dan in je že pri prvi časovni kontroli izgubil 43 sekund v primerjavi s Pinotom in več kot tri minute v dvoboju s 37-letnim Peraudom. Štiriindvajsetletni Pinot, ki naj bi bil med trojico najslabši v vožnji na čas, je zelo dobro nastopil in se skorajda prebil med deseterico, s tem pa si je zagotovil tudi skupno tretje mesto.

"Moja današnja vožnja ni bila posebej bleščeča, toda dovolj dobra na tem težkem kronometru," je dejal Nibali, ki je na pragu končne zmage kot prvi Italijan po letu 1998, ko je na francoski pentlji slavil Marco PantaniKristijan Koren, edini preostali Slovenec na dirki, je v vožnji na čas zasedel 116. mesto (+8:14), skupno je 136.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.