Šport > Nogomet
17 ogledov

Martino za Pepa: Kritiki očitno želijo poraz Španije

Martino Barcelona Athletic Bilbao Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Trener Barcelone Gerardo Martino je pred sobotno ligaško tekmo z Getafejem na Camp Nouu stopil v bran Josepu Guardioli. Atético Madrid, ki za naslov potrebuje le še dve zmagi, dan kasneje pri Levanteju. Real Madrid prav tako v nedeljo gosti Valencio.

Španske medije je po napredovanju madridskih klubov Reala in Atlética v finale Lige prvakov, Sevilla bo igrala v finalu Evropske lige, zajela redko videna evforija, primerljiva s tisto, ki je državo pretresala v času zadnjih treh velikih reprezentančnih tekmovanj.

Izpad Bayerna s katalonskim trenerjem Josepom Guardiolo je sprožil tudi val škodoželjnih komentarjev, najuspešnejšemu strategu v zgodovini kluba s Camp Noua pa je na petkovi novinarski konferenci pred tekmo z Getafejem v bran stopil Gerardo Martino.

Slog, ki je zaznamoval zgodovino nogometa

"Zdi se, da obstaja neka potreba, da se pokoplje nek slog, da bi hvalili novega, ki se uveljavlja. Ne strinjam se s tem," je dejal Martino, ki bo ob koncu sezone skorajda zagotovo mesto prepustil nekdanjemu trenerju B-ekipe in članu kluba Luisu Enriqueju. Poslovil bi se lahko v stilu, a bo s Katalonci le stežka nadoknadil zaostanek za obema madridskima kluboma na vrhu lestvice, kjer mora spodrsniti obema, Barça pa bi morala na zadnji tekmi sezone Atlético tudi premagati.

"Tisti, ki prakticirajo nogomet vedo, kako je doživljati zadovoljstvo, ko delamo reči s prepričanjem. Včasih se zmaga in včasih se izgubi. Ni potrebno diskreditirati enega sloga, ki je zaznamoval zgodovino. In to tega sloga, ki ga bomo še naprej videli v španski reprezentanci. Če kritizirajo Guardiolo in njegov slog dotikov žoge in kratkih podaj, potem očitno želijo, da čez dva meseca reprezentanca izgubi," je nadaljeval Martino.

"Ni potrebno, da se vedno znova kritizira s primerjavami z Guardiolinim načinom igranja. Kar mu je uspelo tukaj, je bilo nekaj najboljšega v zgodovini nogometa, to pa je motiv za ponos nogometu. Zdaj je moral izgubiti proti veliki ekipi, kakršna je Madrid. Da bi pohvalili Madrid se zdi, da je potrebno kritizirati Guardiolo. Ta slog je bil popolnost. Potrebno je govoriti dobro o Madridu in Atléticu. S svojima slogoma sta žela sadove, a ni potrebno diskreditirati drugih. Dobro je, da ima vsak svoje ideje za zmagovanje."

Puyol želi odigrati zadnjo tekmo

Argentinski strateg iz Rosaria si je zaželel, da bi s Katalonci v zadnje kolo prvenstva, ko na Camp Nou prihaja Atlético, prišli z živimi možnostmi za obrambo naslova. Kapetan Carles Puyol je še naprej poškodovan, a v klubu načrtujejo, da bi se na zelenici poslovil prav na tekmi z rdeče-belimi.

"Pričakujemo, da bi prišli do konca z možnostmi za naslov. Vsaj tako, da bi bili odvisni od nas samih. Do Elcheja bodo obstajale teoretične možnosti. Niso zelo velike, toda obstajajo. S tekmo se bo potrebno spopasti z željo, da bi reči opravili dobro in zmagali. To je tistega nekaj malega, kar je odvisno od nas," je še dodal Martino.

"V tej sezoni je bilo veliko napetosti. Ni bilo problematično. Ta klub ima veliko vpliva in je ogromen. Prvo leto je vedno težko. Analize se spremenijo z rezultatom. To je leto z veliko učenja za mojo kariero. Upam, da bom vpil vse. To je bilo leto spoznavanja delovanja v evropskem nogometu. Naučil sem se obnašati ob kritikah in pohvalah. Povsod se naučiš, toda tukaj se naučiš veliko in moraš se učiti hitro. Moja prihodnost? Moram misliti na preostale tekme. Ničesar še nisem sporočil. Tudi govorice o prihodu Luisa Enriqueja name ne vplivajo. Puyol? Z njim smo govorili in ima veliko željo, da odigra zadnjo tekmo. Ima možnost, da se poslovi od navijačev. Bomo videli, če mu bo uspelo dobiti zeleno luč, če bo poškodba to dovolila. To je nekaj, kar imamo v glavah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.