Šport > Nogomet
11 ogledov

Martino: "Težko je biti Messi"

Martino Barcelona Betis Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Po bolečem porazu Barcelone v ligi prvakov se je velik val kritik vsul na Lionela Messija.

Preteklih nekaj sezon si nogometni navijači ne morejo predstavljati brez Lionela Messija, ki je bil eden od ključnih členov Barcelone ob številnih osvojenih lovorikah. Tako strokovnjaki kot gledalci so se razvadili ob Messijevih mojstrovinah za kar Argentinec plačuje ob vsaki tekmi, ki ne upraviči pričakovanj. Tako je bilo tudi po porazu Barcelone proti Atlético Madridu v četrtfinalu lige prvakov, ko so mnogi krivca za izpad Kataloncev našli prav v štirikratnem dobitniku zlate žoge.

"Težko je biti Leo Messi v tem življenju in igrati nogomet," je dejal trener Barcelone Tata Martino. "Predvsem zato, ker je vse tako nepošteno. Ko ne igra po pričakovanjih ljudi se ga zelo močno kritizira, kar mora biti zanj zelo težko."

Bartra se je pridružil seznamu poškodovanih branilcev

Martino se je dotaknil tudi bolečega izpada iz elitnega evropskega tekmovanja: "Zelo bom vesel, če osvojimo kakšno drugo lovoriko, a sam imel velika pričakovanja za ligo prvakov. To je bil neuspeh in bo ostal neuspeh ne glede na to kaj se zgodi. A nimamo časa za žalovanje. kar se je zgodilo se je zgodilo, zdaj pa se moramo pripraviti na prihajajoče izzive."

S tem je argentinski strokovnjak ciljal predvsem na finale kraljevega pokala in državno prvenstvo, kjer je Barça še vedno krepko v igri za končno slavje. Jih pa a poti do ubranitve naslova čakajo hude prepreke, tudi v obliki poškodob. Na petkovem treningu se je poškodoval Marc Bartra, kar ob že poškodovanima Gerardu Piqueju in Carlesu Puyolu predstavlja hudo luknjo v obrambi, ki jo bo moral zapolniti eden od dvojca Alex Song - Sergio Busquets.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.