Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Martinovanje raztegnil še do danes zjutraj

Policisti so tudi ta konec tedna poostreno preverjali voznike, saj je v Sloveniji že običaj, da se martinovanja raztegnejo čez dva vikenda. Med drugim so ujeli tudi voznika, ki je vozil kakih 200 km/h.

"V petek so nas vozniki sami opozorili na voznika belega BMW-ja, ki naj bi se vozil s hitrostjo okrog 200 kilometrov na uro, pred seboj pa naj bi prehiteval vse voznike," pove Anita Leskovec s koprske policije. Policisti so voznika, 49-letnega državjana Francije, ustavili na Fernetičih, na razdalji dobrih dveh kilometrov je vozil s povprečjo hitrostjo 187 kilometrov na uro. Policisti so mu izrekli denarno globo v znesku 250 evrov, dobil pa je tudi tri kazenske točke.

Koprski policisti so imeli opravka tudi z opitim italijanskim voznikom, ki je pri Dutovljah v soboto zjutraj ob 4. uri zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0.45 mg/l alkohola.

Mariborski policisti so medtem obravnavali pijanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo. Danes zgodaj zjutraj okrog 3.20 je v podvozu izven naselja Pragersko, na glavni cesti Slovenska Bistrica – Ptuj, 56-letni voznik bočno trčil v tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki ga je nasproti pripeljal 55-letni moški. Policisti so ugotovili, da je bil voznik osebnega avtomobila močno pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu  kar 1,04 mg/l alkohola. Policisti so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje, srečal pa se bo tudi s pristojnim sodnikom.

Vozila kljub ukrepu prepovedi

Črnomaljski policisti so bili v petek obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Kočevju. Voznik osebnega avtomobila Renault twingo je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Policisti so 27-letnega povzročitelja nesreče izsledili, zoper njega bodo ustrezno ukrepali.

Metliški policisti so medtem včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo pri Trnovcu; 49-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi prehitre vožnje izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je z vozilom oplazila drugo vozilo, nato pa zapeljala na brežino, kjer je njen avto obstal. V nesreči se je lažje poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,55 miligramov alkohola. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Črnomaljski policisti so v petek ustavili voznika avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola, krški pa 41-letno voznico, ki je vozila kljub izrečenemu ukrepu prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Ni upošteval znakov za ustavljanje

Včeraj pozno zvečer so policisti v Ajdovščini ustavljali počasi vozečega voznika osebnega avtomobila, ki ni upošteval policijskih znakov (modrih luči in kratkega zvočnega znaka s sireno) za zaustavitev vozila. Peljal se je do parkirišča pred enim od stanovanjskih blokov, kjer se je ustavil. Policisti so v postopku 54-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno zasegli vozniško dovoljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.