Šport > Nogomet
30 ogledov

Martinu žal zaradi izjave o Messiju

gerardo martino lionel messi EPA
Argentinski selektor je zvezdnika Barcelone vpoklical za naslednjo reprezentančno akcijo kljub temu, da je tudi sam namignil na to, da ob tovrstnih kritikah ne bi igral za "gavče".

Selektor Argentine Gerardo Martino je priznal, da je storil napako, ko je dejal, da bi Lionel Messi lahko že zdavnaj zapustil reprezentanco.

Nekdanji trener Barcelone se je tako odzval na številne glasne kritike po porazu v nedavnem finalu Cope Américe s Čilom, ko so "gavči" še drugič v enem letu klonili na najpomembnejši tekmi.

lionel messi | Avtor: EPA EPA
Messi je bil na tapeti že po porazu v finalu svetovnega prvenstva proti Nemčiji na brazilskem mundialu, tokrat pa so se v domovini kljub številnim nagradam za najboljšega posameznika turnirja v Čilu vnovič spravili na največjega zvezdnika reprezentance.

Njegov nekdanji klubski trener Martino je razkril, da ob objavi zadnjega seznama za dve prijateljski tekmi z Messijem ni govoril, da pa upa, da se bo klicu odzval.

"Frustrira te, ko moramo govoriti o njegovem umiku iz reprezentance, toda razumljivo je - če bi bil jaz Messi, bi že zdavnaj nehal igrati za reprezentanco," je dejal Martino in zdaj dodal:

"Ne bi smel reči tega, da bi moral Messi oditi iz reprezentance. Pred tem zborom nisem govoril z njim. Upam, da bo prišel."

Martino je objavil seznam za prijateljski tekmi z Bolivijo in Mehiko, sploh za zadnji obračun pa se je govorilo, da Messija ne bo - tudi zaradi dogovora med klubom in vodstvom reprezentance -, ker Barcelono čaka derbi z Atlético Madridom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.