Vizita za živali > Novice
39 ogledov

Masaža psa tudi za hipno preusmeritev pozornosti

Masaža psa Osebni arhiv
Masažo lahko uporabimo za pomiritev psa, za povečanje zaupanja, pa tudi za izboljšanje počutja.

Masaža psov je med skrbniki postala zelo priljubljena, saj deluje na psa tudi psihološko in to precej bolj kot na človeka. Številni jo uporabljajo za umiritev psa v stersni situaciji, ob koncu igre ali šolanja, za umiritev neučakanega mladička, pa tudi za večjo učinkovitost pri delu s psom.

Masažo izvajamo za večjo povezanost in zaupanje med skrbnikom in psom, pes se bo tako lažje osredotočil na svojega skrbnika in na naloge, ki mu jih zada. Masaža glave je lahko sprostilna metoda, ki je učikovitejša od tolažilnih besed. Masažo v obliki ritmičnega bobnanja po čelu ali prsnem košu uporabimo za hitro preusmeritev pozornosti psa od neželenih namer.

Tudi za povečanje koncentracije

“Pri poživljajočih gibih uporabljamo lahne, kratke in hitre, gladilne poteze, v smeri od okončin proti srcu, od šap navzgor in od repa proti glavi. Izbira te smeri izriva kri iz mesta masiranja in pospeši cirkulacijo, ritem masiranja pa mora biti hitrejši od trenutnega srčnega utripa psa,” je pojasnila terapevtka za živali Breda Kralj. Dodaja, da je poživljajoča smer masiranja uporabna za zbujanje psov po dolgi vožnji, za pospeševanje cirkulacije starih in zaležanih psov ali za povečevanje koncentracije pred delom s psom.

“Pri masaži za pomirjanje poteka gibanje rok v smeri krvnega toka. Psa gladimo z dolgimi in obteženimi potezami, od srca proti okončinam, od glave proti repu in vzdolž nog,” opisuje. Pravi, da je tehnika umirjanja uporabna za zaključek igre, šolanja, ob stresih, za pse z močnimi teritorialnimi nagnjenji, za razdražene pse, pa tudi za neučakane mladiče.

Masaža repa pa psa po njenih besedah sprosti in razvedri: “izvajamo jo tako, da sedemo za psa, se oprimemo repa na mestu kjer se stika s telesom in se nagnemo nazaj ter na ta način nanj obesimo del svoje teže.”

Skrbniki psov se lahko skupaj s svojim štirinožnim prijateljem ali brez v marcu udeležijo mini masažnega tečaja, ki ga bo v ljubljanskem BTC-ju vodila Breda Kralj. V aprilu bo delavnica v Titilaju v Celju. Več o tečajih tukaj.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.