Svet
698 ogledov

Maščeval je smrt svoje žene

Sveča EPA
Sodišče v Lancianu je 34-letnemu Fabiu Di Lello dosodilo tridesetletno kazen, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Obtožen je naklepnega umora 22-letnega Itala D’Elisa, ki se je zgodil prvega februarja pred enim od barov v Vastu.

Šlo je za maščevanje, Italo je namreč minulo poletje povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrla žena Fabia, Roberta Smargiassi.

Ustrelil ga je trikrat

Prvega julija leta 2016 je 33-letno Roberto med vožnjo na svojem skuterju s svojim Fiat Puntom zbil tedaj 21-letni Italo. Roberta je umrla na kraju nesreče, v javnost pa so kmalu pricurljale informacije, da je bila noseča. 

Starši simpatične Roberte in njen mož Fabio so tedaj na sodišču zahtevali pravico. Fabio pa se je letošnjega februarja odločil, da bo pravico vzel v svoje roke. Pred enim od barov je trikrat ustrelil proti 22-letnemu Italu in ga ubil.

Poleg tridesetletne kazni za Fabia, je sodišče določilo še 40.000 evrov odškodnine za svojce ubitega Itala.   

Komentarjev 11
  • jozicamurn 22:20 25.marec 2017.

    Ne upoštevam UBOJ iz malomarnosti, to ni bila nesreča. Nesreča je ko se ruknejo na zeleni, ker je naprimer nekdo stal spredaj a sta oba imela zeleno, tukaj pa se gre za to da nekdo ni spoštoval signalizacije in je ...prikaži več kriv oz. je privedlo do uboja iz malomarnosti.

  • mph 13:09 25.marec 2017.

    Še enkrat, očitno ne ločiš med nesrečo, ki se lahko zgodi zaradi trenutka nepazljivosti od ostalih primerov, kjer bi se strinjal s tabo. Zato obstajajo različni nivoji kazni, ker vsekakor pride do kazni, ma tukaj je šlo za drugo. MImogrede, ...prikaži več vozim po pravilih po mestu, nisem še prevozil rdeče, maksimalno rumeno na začetku (kot večina). In so bili primeri, ko je zatajil semafor. Bi šla pobijat električarje ali proizvajalce?

  • jozicamurn 11:11 25.marec 2017.

    Prevožena rdeča luč je UBOJ iz malomarnosti in skladno k temu je to UBOJ. Če mi kdo ubije družinskega člana, bi ga lovila na konec sveta. Ne bi mi mogel pobegniti. Tko da ne seri.