Šport
9 ogledov

Maščevanje? Nole skoraj pet ur na kontroli dopinga

Djoković Đoković Davisov pokal finale podelitev Reuters
Srbski mediji po porazu proti Češki v finalu Davisovega pokala razkrivajo, kako so Novaka Đokovića po sobotni tekmi z Radekom Štěpánekom kar štiri ure in pol zadržali na kontroli dopinga.

Kot pišejo naši soimenjaki pri Sportskem Žurnalu, je bil Novak Đoković med sobotno tekmo dvojic, ki sta jo Nenad Zimonjić in Ilija Bozoljac izgubila proti Radeku Štěpáneku in Tomášu Berdychu, nenavadno miren in "brez navijaške iskre", ki je zanj tako značilna med tekmami Davisovega pokala.

Nekateri so špekulirali, da je bil Đoković jezen zaradi odločitve, da ga kapetan reprezentance ne uvrsti v postavo za tekmo dvojic, a naj bi bila resnica povsem drugačna. Beograjčana naj bi v soboto namreč kar štiri ure in pol zadržali na kontroli dopinga, na testiranje je moral kar dvakrat.

Plačal za podporo Troickemu

"Posel je končal šele ob 20.30 zvečer," piše Sportski Žurnal. "Ob tem podatku ni težko razumeti, zakaj se je tako obnašal – namesto, da se osredotoči na podporo 'Iki' in 'Zikiju', je moral čas preživeti v zakulisju Arene. Seveda je to vse po predpisih, ampak to ne pomeni, da nekdo uživa v štirih urah in pol izgubljenega časa v tako pomembnem trenutku za srbsko reprezentanco. Čeprav je bila tekma v večji meri zaključena, ko je Nole zaključeval proceduro, ni bil s soigralcema pred tekmo, ko bi jima lahko povedal še kako veliko."

Srbija je finale proti Češki odigrala brez suspendiranega Viktorja Troickega, ki prestaja po prepričanju Žurnala "preostro" kazen zaradi izogibanja doping kontroli, Đokovićeva javna podpora rojaku pa ga je morda stala kakšne ure svobode.

Zakaj ravno on?

"Kdo ve, morda je Đoković posumil, kot tudi nekateri drugi, da mu na ta način agencija vrača dolg, ker je nedavno brez dlake na jeziku kritiziral njeno delo, ko je izjavil, da nima več zaupanja vanjo. Nihče ne trdi, da je ta primer vplival na razplet finala, ampak ni težko špekulirati na naslednji način – zakaj ravno Đoković, zakaj ravno v tem trenutku, večer pred odločilnimi partijami, zakaj je moral dvakrat na kotrolo …?" so se še vprašali srbski kolegi.

Đoković je po kalvariji v Areni sicer dobil prvi nedeljski dvoboj z Berychom, Štěpánek pa je Čehom nato v odločilnem dvoboju z Dušanom Lajovićem še drugič zapored priboril famozni "solatni krožnik".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.