Zdravje > Aktualno
163 ogledov

Maščevje na trebuhu ne izgine

trebuh, debelost Žurnal24 main
Osebni športni trener ponuja rešitev, kako se znebimo odvečne maščobe na trebuhu.

Začel sem veliko telovaditi in paziti na prehrano. Hitro se mi je poznalo, postava je lepša. Imam pa še vedno problem s trebuhom, kjer imam še vedno maščevje. Imate kakšen predlog? Drugod je postava idealna, tudi ramenski obroč in roke sem si odlično okrepil.

Odgovarja Miha Šumak, osebni trener ŠUS Eurofitness&FormaNatura.

Maščoba okoli tega dela predela se nahaja tako na zunanjem vidnem mestu kot tudi notranjem – visceralna maščoba, ki je tudi najbolj trdovratna in je potrebno veliko časa, truda in volje, da se je znebimo. Predlagam da se še nekoliko več posvetite tako imanovanim "kardio" treningom oziroma 
daljši aerobni vadbi, ki vam bo pomagala izgubljati maščobe kjerkoli na telesu, tudi v predelu trebuha. Kardio vadba je pri vsem tem zelo pomembna in jo priporočam od dvakrat do štirikrat tedensko nekje od 35 do 60 minut. Pri tem lahko seveda izberete katerokoli obliko vadbe kot je na primer tek, kolesarjenje, plavanje, različne skupinske vadbe kot seveda tudi sam intervalni trening.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.