Šport
26 ogledov

Mascherano žrtev črne mačke s Camp Noua

črna mačka Camp Nou Barcelona Elche EPA
Mnogo športnikov je zelo vraževernih, branilec Barcelone Javier Mascherano ima sedaj še en razlog več, da verjame v igro "višjih sil".

Nogometaši Barcelone so v uvodnem kolu La Lige gladko premagali Elche na svoji zelenici (3:0). Pričakovano zmago je, poleg dveh golov Lionela Messija, zaznamoval tudi dogodek na začetku srečanja, ki je za skoraj dve minuti prekinil obračun.

Ob koncu prve minute je izza gola domačega vratarja Claudia Brava na igršče prišla črna mačka in se želela malce "odpočiti" v kazenskem prostoru Kataloncev. Njeno namero je preprečil branilec Javier Mascherano, ki je stekel proti njej, da bi jo odstranil, a jo je tako le pregnal na drugo stran igrišča. Bolj vraževerni med nogometnimi navdušenci bi dejali, da si je argentinski branilec tako kar sam kriv za to, kar se mu je zgodilo v 42. minuti.

Barça do zmage brez težav

Takoj po vodilnem golu domačih je napako po dolgi žogi gostov storil Sergio Busquets in omogočil Garryju Rodriguesu, da je sam stekel proti vratom Brava. Pred zaključkom ga je spotaknil Mascherano in upravičeno prejel rdeči karton.

To Kataloncev ni pretirano zmotilo, saj je Munir el Haddadi že v prvi minuti nadaljevanja povišal prednost Blaugrane na 2:0, popolno dominacijo Barçe pa je v 63. minuti unovčil še Messi s svojim drugim golom večera, s katerim je postavil tudi končni izid srečanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.