Svet
86 ogledov

Masovni pretepi v begunskih centrih v Nemčiji

Begunci v Nemčiji EPA
Nemiri v begunskih centrih v Nemčiji so izbruhnili že večkrat, policija je vse uspešno uspela zadušiti. Včeraj se je v enem izmed centrov pretepalo na stotine beguncev; ta pretep naj bi bil bolj nasilen kot vsi doslej.

Do pretepov v berlinskem begunskem nastanitvenem centru je včeraj prišlo v času kosila; pri vzpostavitvi miru je sodeovalo več kot sto policistov, je poročal Guardian. “Ocenjujemo, da je v pretepu sodelovalo več sto ljudi,” je povedal tiskovni predstavnik policije, ki je več beguncev priprla.

Vodja centra Michael Elias je medijem povedal, da je bilo v stavbi v času pretepa 830 beguncev, nerede naj bi začela skupina, ki šteje od 20 do 30 beguncev. “Tu je veliko mladih ljudi, ki potujejo sami. Mi smo se umaknili, situacija je naravnost eksplodirala,” je povedal.

Nemška policija je že pred tem posredovala v drugem berlinskem nastanitvenem centru, kjer je podoben izbruh nasilja v beg iz centra prisilil okrog 500 ljudi.

Sindikat nemških policistov in skupine za zaščito ženskih pravic so že v dneh pred tem obtožile oblasti, da zmanjšujejo in prikrivajo resnost takšnih izbruhov nasilja kot tudi spolnih napadov na ženske v begunskih centrih, in sicer zaradi strahu da ne bi to izzvalo nestrpnost do iskalcev azila. Nemški zunanji minister Thomas de Maizière je pri tem še enkrat pozval Nemce, da naj ne podležejo takšni propagandi zoper vse migrante, ki prihajajo v Evropo. 

Komentarjev 11
  • matermila 13:26 02.december 2015.

    Ja Frau Merkel,so ist es mit diesen Tieren.

  • dd 09:20 01.december 2015.

    To je bilo predvideno. Samo Merklova tega ni predvidela.

  • Plavi-mil 09:11 01.december 2015.

    Naj se med sabo pobijejo, da bo mir, če se niso hoteli borizti za domovino.