Šport > Zimski športi
129 ogledov

Massi se je v hotelu grdo sprl s Kuncem

Massi Maribor Pohorje zlata lisica veleslalom alpsko smučanje Saša Despot
Andrea Massi se je po včerajšnjem srebrnem veleslalomu v hotelu Tauernblick v Schladmingu sprl z Mitjo Kuncem. Začelo se je s prerekanjem in končalo z udarci.

Andrea Massi in Mitja Kunc sta se ruvala na očeh več članov smučarske zveze pa tudi povabljenih sponzorjev, ki z veliko denarja podpirajo slovensko smučarijo. Razlog naj bi bil vdiranje v Massijevo frekvenco radijske postaje, piše Večer.

Po tekmi je namreč Massi novinarjem dejal, da so drugi slovenski trenerji, ki skrbijo za našo reprezentanco, vpadali v njegovo frekvenco radijske zveze. Dejal je, da je to še en dokaz popolne neprofesionalnosti nekaterih slovenskih trenerjev. "Vsi vedo, da sem jaz na liniji ena. Ko sem ji pred tekmo dajal informacije, jih Tina ni slišala, ker je bil še nekdo drug na tem kanalu. To bom razčistil, čeprav vnaprej vem, da se bodo vsi izmikali in opravičevali. Take stvari so se že dogajale. Če hočejo biti turisti, naj gredo na kak drugi breg. Vem, kdo je bil, in bolje bo, če ga v tem trenutku ne dobim."

Massi in Mitja sta se stepla

Massijeva žrtev je bil Mitja Kunc, nekdanji slovenski smučar, trenutno pa trener za tehnične discipline. Vse skupaj se je začelo z zmerjanjem, sledila sta  prerivanje in suvanje, vmes pa je bilo tudi nekaj udarcev, ko se je vmes postavil Vlado Makuc, strokovni vodja slovenskih reprezentanc. Makuc je po dogodku pojasnil le to, da je za take štose prestar, pa tudi preneumno se mu je zdelo. "Ko sem posredoval, sem malo pazil tudi na to, da jih še sam ne dobim. Moja zgodba z Massijem je končana," je dejal.

Vse skupaj se je po besedah Vlada Makuca začelo že v ciljni areni, ko so Slovenci še proslavljali drugo mesto Tine Maze na četrkovem veleslalomu, ko je Črnjanka zaostala le za Francozinjo Tesso Worley. Potrdil je, da sta njihova trenerja pred prvo vožnjo res pomotoma preklopila na kanal ena, ki ga ponavadi uporablja Team to aMaze oziroma Andrea Massi. "Ti novi oddajniki imajo le šest postaj, sama pa sta se nameravala pogovarjati po sedmem, kot sta bila navajena na prejšnjih radiopovezavah. Tako sta po obračanju gumbov pristala na prvem kanalu. Tudi meni se večkrat zgodi, da kdo zaide na našo linijo. Takrat ga vljudno opozorim, naj se premakne – in zadeva je urejena. Nas zaradi tega ni bilo treba nadirati, nas zmerjati s partizani in tako naprej."

Kunc: Massi me je udaril

Na spor se je odzval tudi Mitja Kunc. "Dvakrat sem se iskreno opravičil Massiju, ki pa me je začel žaliti. Ker je bila polna jedilnica, sem dejal, da pojdiva ven. On je to očitno razumel, kot da se želim tepsti, kar ni bil moj namen. Na hitro je vstal, še v smučarskih čevljih, me začel grabiti, nato pa me je udaril; sam sem se le branil ... Žal mi je tega dogodka. Namesto da bi Massi užival v uspehih, pa sem dogodi taka stvar. Kaj takega nisem pričakoval."

primož ulaga | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ulaga: Alpsko smučanje ima res svoje težave

Primož Ulaga, nekdanji vrhunski smučarski skakalec in sedaj predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS), je dejal, da še ne ve, kakšni bodo koraki zveze po incidentu med Andreo Massijem, vodjo ekipe Tine Maze, in Mitjo Kuncem.

"Položaja ne poznam povsem natančno. Slišal sem različici Kunca in Massija in verjetno je resnica nekje vmes. Alpsko smučanje ima res svoje težave. Ne govorim o smučarski zvezi, temveč o alpskem smučanju. Vse druge panoge delujejo odlično, alpsko smučanje pa ne. Prav smešno je, da se te ekipe med seboj prepirajo, namesto da bi si pomagale. Vem, da gre za kolajne, ampak take stvari se ne bi smele dogajati. Dovolili smo, da ekipa Team to aMaze deluje na svojih temeljih, je zelo uspešna, a se včasih dogaja izkoriščanje. Na drugi strani je ekipa, ki ni tako uspešna. Moja želja je, da bi si ti dve ekipi med seboj pomagali. Alpsko smučanje ni samo Tina Maze. So bili uspešni smučarji in smučarke in bodo tudi v prihodnosti. Ne vem, kakšni bodo naslednji koraki in kako se bo na vse te zadeve odzval odbor za alpsko smučanje. Bil je to trenutek slabosti in vse ni tako grdo, kot je videti."

Tina okrcala Večer na Twitterju

Na vse skupaj se je na Twitterju odzvala tudi Tina Maze. "Večer se je že večkrat izkazal kot negativen časopis. V bistvu to šteje več kot medalje! Sramota! Jaz pa jim še vedno veselo odgovarjam," je na Twtterju zapisala Mazejeva.

"Jutri je nov slalomski dan in sem ga več kot vesela! Vi pa kar razglabljajte, če so vam všeč negativne zgodbe! Res smo zmagovalci v tem športu. Upam, da boste hitro pozabili, očitno bo treba jutri zmagati! Kdo je z mano?" je še dodala Tina in se z mislimi že obrnila proti sobotnemu slalomu.

Odpadla tudi tiskovka

Kot še piše časnik, je sinoči odpadla tudi sklicana proslava smučarske zveze ob srebrni kolajni Mazejeve. Tina je bila ob 20. uri, ko je vodstvo sicer sklicalo novinarje v hotel Tauernblick, na drugem sprejemu, ki ga je organiziral njen osebni sponzor Milka. Smučarska zveza pa je namesto praznovanja organizirala tiskovno konferenco s tistimi smučarji, ki še čakajo na nastop na tem SP, ki se končuje v nedeljo z moškim slalomom.

Komentarjev 83
  • jakec1897 13:57 16.februar 2013.

    Domov ga vzemi in boš lohka še ti kakšno ujel kot jo večkrat....

  • crvit 09:10 16.februar 2013.

    točno kot si napisal hoteli so onemogočit Tino ker naši navijajo za Avstrijo in to delajo že ves čas kar pa je sramotno

  • crvit 09:08 16.februar 2013.

    Jebo te Kunc pa kaj si ti naredo v svojem smučanju eno medaljo če si dobo pa se greš nekega heroja ma Ulaga tudi dej no enkrast tretji pa tak halo.Vsekakor ni prav da se pretepajo in delajo sramoto Sloveniji ...prikaži več jaz osebno ne namenim niti centa več za šport ker itak potem gospoda vse pobere