Šport > Nogomet
43 ogledov

Mata postal vrag: "Prišel je čas za nov izziv"

Moyes Mata dres Manchester United prestop predstavitev Reševalni pas/Twitter
Španski vezist Juan Mata je v soboto zvečer tudi uradno prestopil iz Chelseaja v Manchester United. Cena prestopa za United rekordnih 44,7 milijona evrov.

"Navdušen sem, da se pridružujem Unitedu," je za spletno stran Manchester Uniteda (www.manutd.com) prvo izjavo ob prestopu podal Juan Mata, ki je po letu 2011 in prihodu iz Valencie zapustil Chelsea.

"Pri Chelseaju sem užival v nekaj zares srečnih letih, ampak prišel je čas za nov izziv. United je perfektno mesto zame in navdušen sem nad priložnostjo, da bom lahko del naslednje etape v klubski zgodovini," je še dodal 25-letni Asturijec.

"Ne moreš zavrniti takšne priložnosti"

Nekdanji šolarček madridskega Reala je bil po izboru navijačev Chelseaja kar dvakrat najboljši igralec sezone, s klubom pa je osvojil naslov v Ligi prvakov (2012) in Evropski ligi (2013). Njegov status igralca prve postave je v letošnji sezoni ukinil šele José Mourinho, s katerim se od prvih tekem nikakor ni ujel.

"Chelsea je vrhunski klub in tam imam toliko prijateljev, ampak ne moreš zavrniti priložnosti, da bi se pridružil Manchester Unitedu. Veselim se že, da bom v naslednjih letih pomagal do uspehov trenerju (Davidu Moyesu, op. a.) in ekipi," je še pristavil "El Guaje", ki si vzdevek deli z Davidom Villo in tako kot nekdanji soigralec potrebuje redno igranje v prvi postavi pred odhodom na mundial.

Moyes: "Eden najboljših"

United v Mato polaga veliko upov, potem ko so se praktično že poslovili od bitke za naslov v Premier League, konec pa je tudi njihovih nastopov v obeh angleških pokalih. V vrste rdečih vragov bo talentirani napadalni vezist vnesel nekaj težko pričakovane kreativnosti, ki jo bo United tudi drago plačal – Mata je namreč posekal rekordno ceno ob prestopu Bolgara Dimitra Berbatova

"Juan je eden najboljših 'playmakerjev' v današnjem nogometu in res nam je v veliko zadovoljstvo, da smo si zagotovili njegov podpis," je žarel tudi trener David Moyes, ki je svojega predhodnika Sira Alexa Fergusona uspel preseči vsaj na nogometni tržnici.

Zasenčil bo veliki povratek Solskjærja

"Bil je ključen pri zadnjih uspehih Chelseaja z opaznimi 28 podajami in 32 goli v njegovih zadnjih dveh sezonah Premier League. Impresioniralo me je njegovo navdušenje, s katerim je pokazal, da si želi biti član Manchester Uniteda. Vem, da so naši navijači Juana občudovali že nekaj časa – proti nam je vedno igral dobro. Vem, da bodo zelo zadovoljni, da ga vidijo v rdečem dresu Uniteda," je še dodal netrofejni Škot.

Mata Unitedu sicer ne bo mogel pomagati v Ligi prvakov, kjer je že nastopil za Chelsea, bo pa zato verjetno že v kadru za torkovo ligaško tekmo s Cardiff Cityjem, ko bo kar malce zasenčil povratek nekdanjega napadalca Oleja Gunnarja Solskjærja na klopi Valižanov, od koder bo vodil prvo tekmo proti bivšemu klubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.