Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Matevža odločitev gledalcev šokirala

Matevž POP-TV-2
V ponedeljek je moral na presenečenje mnogih iz šova oditi Matevž, ki ga je odločitev gledalcev šokirala.

Bine Volčič je bil šokiran, da ste morali zapustiti šov? Ste bili nad tem šokirani tudi vi?
Seveda. Takšnega izida nisem pričakoval. Se je že moralo zgoditi tako. Na stvari je treba gledati pozitivno.

Zakaj menite, so gledalci odločili, da se v šov vrne Anže? Kaj je skrivnost njegovega uspeha?
Fant se mora še veliko stvari naučiti. Verjetno ga imajo gledalci radi, ker je še mlad in ima željo po učenju. Je tudi sposoben. Če bo te sposobnosti izpilil in upošteval napotke drugih, mu lahko uspe.

Špela, ki je pretekli teden izpadla, je rekla, da gledalci očitno ne gledajo na znanje, ampak glasujejo za tistega, ki se smili samemu sebi. Se strinjate?
Ta izjava je bila verjetno izrečena v jezi. Na vse gledam pozitivno. Dali so mu priložnost, ker je mlad in se mora še veliko naučiti. To znanje lahko dobi v šovu, če se bo spremenil in poslušal napotke drugih.

Kot rečeno, je bil nad vašim odhodom Bine presenečen in tudi komentarji na spletu so bili bolj naklonjeni vam kot Anžetu. Menite, da so gledalci storili napako, ker so vas izločili?
Iz vidika profesionalnosti, zagotovo. Res sem si želel biti v šovu vsaj do odprtja gostilne oziroma do konca. Moja želja je bila gostilni koristiti, delati v njeno dobro in razvijati svoje ideje. Z Anžetom bo malo težje, a verjamem, da se bo dobro izteklo. Šef bo za to poskrbel.

Bi morali v šovu tekmovati le profesionalci?

Glede na to, da je šov, mora biti skupina mešana. Sicer ne bi prihajalo do napak in ne bi bilo več tako zanimivo.

Menite da bo na koncu zmagal Anže Š.?

Dvomim. Imam dva favorita, Edija in Valerija. Oba sta s srcem pri kuhanju, poslušata in se učita.

Takšni ste tudi vi, a ste zaradi Anžeta kljub temu izpadli.

Res smo si podobni. Upam, da ostaneta dlje, saj si to zaslužita.

V šovu je bilo kar nekaj sporov. Vi ste se sporekli z Damjanom, Anžetom O. in Tino. A so bili res toliko slabši od vas, da ste jih morali ves čas nadzirati?
Če ne poznam človeka in ne vem, kako dela, sem nezaupljiv. Stvari, ki jih imam v glavi in v katere sem prepričan, želim izpeljati do konca in tako, kot mora biti.

Se trojica v tem času v vaših očeh ni izkazala?

Recimo, da ne.

Kaj bi storili drugače, če bi se včeraj lahko vrnili v šov?
Bolj bi se držal v ozadju in ostalim prepustil delo, naj se pokažejo in se iz svojih napak učijo.

Iryna je rekla, da ima občutek, da so se začeli tekmovalci v šovu grupirati in da si ves čas najdejo nekoga, ki ga bodo obirali. Se strinjate?

Verjetno je tako. V hiši in kuhinji tega nisem občutil, niti me to ni zanimalo. Posvečal sem se kuhanju. Iz posnetkov iz šova pa lahko sklepam, da ima Iryna prav.

Kako gledate na Markove besede Anžetu O., ko mu je rekel, zakaj vam je povedal, da ste v majonezo dali preveč soli. Če vam ne bi, bi se pred Binetom osmešili?
Svoje napake priznam in vedno poskušam narediti vse, da bi jih popravil. Tako je bilo tudi s to majonezo, ki je bila na koncu enkratna. Tako je rekel tudi šef.

Ko ste v šovu kuhali za goste, se kot kuhar niste izkazali dovolj, da bi bili varni pred nominacijami. Kaj je šlo narobe?

Stres pred prvimi gosti. Če te ves čas spremljajo kamere, ne moreš biti popolnoma sproščen. Na tak način je težje delati. Malancane sem imel v hladilniku in sem jih premalo spekel. Na napakah se učiš.

Kakšni so vaši načrti za naprej?
S pokončno glavo in z mislijo na svojo gostilno, ki jo hočem nekoč odpreti, grem naprej. Rad bi imel gostilno, ki bi izražala mene in mojo hrano, s katero želim osrečevati goste. To je bistvo mojega življenja. Za to živim.

Komentarjev 3
  • tipi-topi 10:57 24.september 2014.

    Točno tako.

  • patron 10:25 24.september 2014.

    SREČNO MATEVŽ.......!!!!

  • c1305166 08:39 24.september 2014.

    Ljudje glasujejo za tistega, s katerim se najbolj poistovetijo. Kot pponavadi v teh šovih, so se tudi tukaj poistovetili s tistim, ki se najbolj smili samemeu sebi in je najbolj bogi, ker najmanj zna.