Svet
81 ogledov

Mati posiljenega dečka želi, naj storilca kaznujejo kaznjenci

Zloraba Profimedias
Mati desetletnika, ki ga je na dunajskem bazenu 'iz nuje' posilil iraški emigrant, je dejala da ji je žal njenih prvotnih dobrih naukov otroku o prišlekih, ki jim jih je dajala na podlagi svoje izkušnje iz časa razpada Jugoslavije.

Mati, ki se je predstavila kot Dunja R., je v 90.ih letih pribežala v Avstrijo iz Srbije pred tamkajšnjimi kaotičnimi razmerami v času balkanskih vojn. Kot pravi, je svojih pet otrok vedno učila, da morajo vsem prišlekom izkazovati enako raven gostoljubja, kot ga je bila sama deležna v tistih hudih časih. 

Sedaj ji je teh beseda žal, je povedala v pogovoru za avstrijski Krone Zeitung, potem ko je 20-letni Iračan na bazenu v Dunaju storil silo njenemu 10-letnemu sinu. Kot je v svoj zagovor kasneje povedal Iračan, ki se preživlja kot taksist, je imel v sebi preprosto "preveč spolne energije". Mati je te besede označila za bestialne in zahteva od avstrijskih oblasti, naj ga pred izgonom iz države najprej pošljejo v pekel zapora.

"Kot da bi jaz jutri šla oropat banko"

"Nisem mogla verjeti, ko sem slišala, kaj je dejal. Prihajam iz Srbije, pet let pa sem preživela v skupnosti Karitasa skupaj z drugimi ljudmi najrazličnejših narodnosti. Nikakor se nimam za rasistko, ampak da se je skušal tako opravičiti za svoje dejanje, je zverinsko. Kot da bi sama rekla, da bom jutri šla in oropala banko, ker nimam dovolj denarja za svojih pet otrok," je povedala samohranilka. 

Dečka Gorana so morali odpeljati v bolnišnico s hudimi poškodbami. Sedaj vsak večer pred spanjem dolgo joka, je povedala mati, ki jo skrbi, da se njegove duševne rane ne bodo nikoli zacelile.

Policija sprva o dogodku, ki se je pripetil že 2. decembra lani, zaradi zaščite žrtve ni želela obveščati javnosti, a je nato pred dnevi prek socialnih omrežij zadeva prišla v javnost, nakar je tudi policija pojasnila podrobnosti dogodka. Iračan je v zagovoru še povedal, da dečka ni želel prestrašiti in da se je sicer zavedal, da posilstvo otroka ni sprejemljivo v nobeni državi. 

Ni vedela, kaj ji govori

Mati je povedala, da sin zelo rad plava in je tudi tisti dan po šoli šel na bližnji bazen Theresienbad v četrti Meidling. Čez čas pa jo je poklical po telefonu in je silovito jokal ter sploh ni mogel povedati, kaj se mu je zgodilo. Nato ji je nekdo drug v slušalko dejal, naj takoj pride, saj so njenega otroka spolno zlorabili.

"Želim, da ga pošljejo v zapor, saj sem slišala, kaj tam naredijo tistim, ki se spolno spravljajo nad otroke," ni bila prizanesljiva Dunja. "Želim, da izkusi vse tisto, kar lahko napadalci na otroke izkusijo od drugih zapornikov. Šele nato naj ga deportirajo!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 47
  • alibaba 16:13 10.februar 2016.

    Pozor ,nazorne slike!https://youtu.be/zvkI76xfZ60

  • principiumnovum 11:04 10.februar 2016.

    Ta "begunec" se je v Iraku poročil in zaplodil otroka samo zato, da ga njegovi sosedje v Iraku niso vrgli z najvišje stavbe v regiji, ker je ali gej ali pa pedofil. Morda celo oboje. Kolikor razumem šeriatsko pravo geje ...prikaži več mečejo z najvišjih stavb v regiji (ali pa z minaretov), za pedofile pa nisem čisto prepričana, kakšna je sploh definicija pedofilije v islamskem svetu. Tisti odrasli moški, ki poroči 9 letno deklico in jo posili je po njihovem posplošenem razumevanju običajen družinski moški, ki ni storil nič neobičajnega. Če posili svojega mladoletnega otroka je to za njih vzgojna kazen, saj oče po šeriatski interpretaciji kurana lahko s svojimi otroci počne vse (tudi ubije), če pa posili sosedovega dečka ali pa deklico, pa ga lahko doletita dve kazni. Prva je smrt, druga pa odškodnina, če žrtvina družina s tem soglaša.

  • Brigita Pahor 07:18 10.februar 2016.

    Za taka dejanja ni opravičila, kdo je napadalec, je prav vseeno.Žrtev pa ostane žrtev, napadalca pa v zapor, pa naj tam obračunavajo z njim. Meni se taki prav nič ne smilijo. Naj plačajo za svoje sprevrženo dejanje. Da o ...prikaži več posledicah na fantku sploh ne razmišljamo. Grozno ! Tega Abdulaha pa kar po prestani kazni nazaj, naj doma obračunajo še njegovi.