Slovenija
61 ogledov

Mati razmišlja o zasebni tožbi

Vrtec Borisa Pečeta Katarina Pernat
Primer domnevno nasilne vzgojiteljice v predkazenskem postopku.

"Vzgojiteljica ostaja suspendirana. Da bi odpustili čistilko, ki nas je opozorila na dogodek, pa ne drži. Imela je pogodbo za določen čas do 31. avgusta, ki ji bo potekla," je za Žurnal24 pojasnila Marija Pšunder, ravnateljica Vrtca Borisa Pečeta Maribor.

Deklica čuti posledice

Julija smo poročali, da naj bi se ena izmed vzgojiteljic fizično spravila nad dve deklici v jaslični enoti, in sicer tako, da naj bi jima tiščala glavo pod vodo, ju s silo pritiskala ob posteljo in podobno. Na primer nas je opozorila mama ene izmed malčic, ki naj bi se ji to dogajalo. Ravnateljica je primer predala policiji, vzgojiteljico pa je suspendirala.

"Upam, da se kmalu kaj premakne tudi na policiji, saj naša deklica še vedno čuti posledice fizičnega nasilja. Razmišljam tudi o zasebni tožbi," nam je pred časom pojasnila mamica zlorabljene.

Sledi zaslišanje

Miran Šadl s Policijske uprave Maribor nam je pojasnil, da je zadeva v fazi predkazenskega postopka. "Ko bo ta zaključen, bo osumljenka privedena na zaslišanje k preiskovalnem sodniku," je dodal Šadl.

 

Komentarjev 2
  • privat 20:25 23.avgust 2013.

    policija ne upa ukrepati ali poizvedovati o pogodbah velikih upravljalcev državnega kapitala(ravnateljice,direktorji,ministri...)...čistilka je že dovolj velika tarča.

  • crvit 09:19 23.avgust 2013.

    Zanimivo čistilko odpustijo ker je povedala resnico pogodbo o delu so pa priredili,tud ravnateljico je treba malo pretipat ni poštena.Da bi bil to moj otrok tale vzgojiteljica nebi več hodla po svetu vrjemite mi da ne pa tudi miljarda policajev je nebi rešla.