Šport > Nogomet
50 ogledov

Matjaž Kek pred zgodovinsko tekmo

Matjaž Kek HNK Rijeka Profimedias
Slovenski trener na klopi Rijeke bi lahko v nedeljo proslavil enega največjih uspehov svoji karieri.

Štajerski strokovnjak Matjaž Kek je Slovenijo leta 2010 popeljal na svetovno prvenstvo v JAR, toda o njegovi kakovosti morda še več pove to, da je tik pred tem, da v hrvaškem prvenstvu prekine dominacijo finančno precej močnejšega Dinama.

Pred predzadnjim kolom HNL ima Rijeka pet točk naskoka pred Zagrebčani, s katerimi se bo srečala v zadnjem kolu. Toda priložnost za osvojitev zgodovinske lovorike bo moštvo z obale Kvarnerja imelo že v nedeljo zvečer (ob 19. uri), ko bo na Rujevici pričakalo letos skromno Cibalio.

Navijači Rijeke so razgrabili vstopnice, na črnem trgu je treba za dragoceni listek papirja odšteti tudi do 80 evrov. Še lepše možnosti za zmago ima Kekova ekipa zato, ker Cibalia, ta je sredi krčevitega boja za obstanek, ne more računati na številne kaznovane igralce.

Kljub temu v taboru Rijeke gojijo previdnost, tako so zavrnili možnost, da bi bile medalje in pokal za naslov državnih prvakov že v nedeljo prepeljane na Reko. Vodilna zasedba lige ne želi izzivati usode.

"Če te to ne žene naprej ..."

"To je za nas tekma velikega pomena. Mi se borimo za vrh, oni za obstanek. Naše želje so jasne, z dobro igro želimo priti do treh točk. Veseli nas, da je stadion razprodan. Navijači bodo spet dodaten veter v naša jadra," je pred srečanjem dejal Kek.

Slovenski trener se zaveda, da je celotno mesto v napetem pričakovanju in verjame, da bo to pozitivno vplivalo na njegove varovance.

"Po treningu smo šli mimo ljudi, ki so več ur čakali na vstopnice. Če to ni največje priznanje in nekaj, kar te žene naprej, ne vem, kaj je potrebno. Za uresničitev takšnega cilja ti ne pomaga ne vem kakšen denar. Želim, da bi bili moji nogometaši veliki zmagovalci in veliki ljudje. Nogomet je tako pošten, da te prej ali slej nagradi," je v optmističnem tonu dodal Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.