Šport > Nogomet
43 ogledov

Kek vse bližje zgodovinskemu dosežku

matjaž kek Profimedias
Od zadnjega ligaškega poraza Rijeke, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, je minilo že več kot eno leto.

HNK Rijeka je pod vodstvom slovenskega stratega na dobri poti, da si priigra prvi naslov državnega prvaka v 70-letni zgodovini tega nogometnega kolektiva.

Varovanci Matjaža Keka so v 21. krogu na gostovanju premagali Osijek (2:3) in imajo na lestvici šest točk prednosti pred Dinamom iz Zagreba, ki je osvojil zadnjih 11 zaporednih lovorik. Rijeka je zadnji ligaški poraz doživela 21. februarja 2016, ko je na Maksimiru s 3:0 morala priznati premoč aktualnemu hrvaškemu prvaku. Po porazu v Zagrebu so Rečani začeli več kot leto dni trajajoči niz, v katerem so zabeležili 26 zmag in osem remijev. Na zadnjih 57 prvenstvenih tekmah so doživeli le en poraz.

''Niz je impresiven, o tem ni dvoma. Ni lahko igrati tako dobro in imeti takšno kontinuiteto,'' je za 24sata.hr povedal nekdanji slovenski selektor, ki se s svojimi varovanci že pripravlja na zahtevno gostovanje v Zaprešiću.

''To je bila za nas vedno težka tekma. Začel se je drugi del sezone. V trenutku se lahko vse spremenu,'' je kljub šestim točkam naskoka previden Kek, ki o naslovu ne želi niti razmišljati. ''Saj veste, da od mene ne boste dobili odgovora na to vprašanje. Na Kvarnerju diši samo po naslednji tekmi,'' se je hrvaškim novinarjem nasmejal Kek.

''Ne bojim se, da bi sodniki krojili razplet prvenstva. Igralcem vseskozi ponavljam, naj ne razmišljajo o sojenju. Zakaj bi pet dni pred tekmo razmišljal o tem, kdo nam bo sodil? Imam veliko pametnejšega dela. Nasprotnikov ne komentiram. Kdo ne bi želel zmagati in postati prvak?'' je bil odločen 55-letnik.
27. februarja bodo minila natanko štiri leta, odkar je Kek prevzel hrvaškega prvoligaša. Lani je sodelovanje podaljšal do leta 2021. ''Ko sem prišel, nisem razmišljal o tem, kako dolgo bom ostal. Če imaš priložnost delati več sezon, lahko narediš dober rezultat. Jaz sem priložnost dobil, zato so tako dobri rezultati pričakovani.''

Kekov zaščitni znak je njegova kapa s šiltom. Kape, ki jo je nosil ob prihodu v Rijeko, ni menjal vse do prvega poraza. Danes proti naslovu stopica z dvema, eno pa je podaril navijaču. ''Tisto, ki sem jo nosil v jesenskem delu, sem podaril našemu zvestemu navijaču. Zdaj imam drugo. Ni mi žal, zaslužil si jo je,'' je pojasnil slovenski trener.

 

 
Komentarjev 2
  • vladek 13:54 22.februar 2017.

    Bravo Kek,če si tolk dober,kaj delaš na Hrvaškem,pojdi v Italijo ali Španijo Ja malo morgen

  • blueone 11:40 22.februar 2017.

    Kek čestitke za izreden uspeh. Držim pesti, da si priigrate naslov prvaka.