Šport > Nogomet
50 ogledov

Keku manjka samo še pika na i

Matjaž Kek Rijeka Profimedias
Rijeka je v 33. krogu hrvaške 1. HNL premagala Hajduk (2:0) in si lahko že na naslednji tekmi zagotovi prvi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba.

Jadranski derbi se je razpletel po željah Matjaža Keka, ki je tako le še streljaj oddaljen od zgodovinskega uspeha z Rijeko in enega največjih dosežkov v njegovi trenerski karieri.

Rečani imajo tri kroge pred koncem pet točk prednosti pred zagrebškim Dinamom, kar pomeni, da lahko ob idealnem razpletu že v naslednjem krogu prvenstvo odločijo v svojo korist.

Če jim uspe, bodo prekinili desetletno prevlado zagrebškega velikana in postali prvi hrvaški prvak po Hajduku (2004-2005), ki ne prihaja iz prestolnice.

"Obljubil sem pravo Rijeko. Ni bilo lahko, a mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali. Derbi je vedno težak. Hvala navijačem, to je naše darilo za vas. Zdaj nas čaka Koprivnica in še ena pomembna tekma. Žal mi je, da nam je v drugem polčasu zmanjkalo vneme. Kot da bi igrali na dizlu, a trega je razumeti igralce,'' je na tiskovni konferenci povedal Kek in dodal, da jih je do zmage povedel kapetan Matu Maleša, strelec gola v 14. minuti. Končni rezultat je v 30. minuti postavil Mario Gavranović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.