Šport > Nogomet
58 ogledov

Kek miril in se nasmihal novinarjem

matjaž kek rijeka Youtube
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je na pragu prvega naslova državnega prvaka po prevzemu hrvaške Rijeke, kar bi bil obenem sploh prvi naslov v zgodovini kluba.

Matjažu Keku bo, kot kaže, uspelo ''nemogoče''. Slovenski nogometni strokovnjak je samo še šest krogov oddaljen od prekinitve 11-letne prevlade zagrebškega Dinama, ki naslove hrvaškega prvaka kot po tekočem traku niza že od leta 2006.

Aktualni prvak si je v 30. krogu privoščil spodrsljaj na gostovanju v Koprivnici, kjer je moral priznati poraz domači ekipi (2:1). Dve uri kasneje so na igrišče stopili Rečani, ki so na Rujevici premagali Osijek (2:0) in najbližjemu zasledovalcu pobegnili na osem točk razlike. Do konca sezone je samo še šest tekem, na voljo pa 18 točk, zato hrvaški mediji že pišejo o zgodovinskem naslovu reškega kluba.

Slovenski trener je bil od prihodu na tiskovno konference deležen bučnega aplavza, s katerim so mu novinarji čestitali za zmago in ga simbolično proglasili za zmagovalca prvenstva 2016/2017. 

Toda Kek, kot je bilo to za pričakovati, še vedno ni podlegel evforiji in vsa vprašanja tipa, 'ali se počutite kot prvak?', pospremil z godrnjanjem. ''Šestič v tej sezoni smo premagali Osijek, a to je bila zelo pomembna in psihološko naporna zmaga. Škoda, da nismo izkoristili vseh priložnosti, a pride tak dan,'' je povedal Kek in dodal: ''Na meni in osebju je, da osvežimo igralce in ustavimo vsakršno evforijo. Pred nami je šest težkih tekem, začenši z Interjem, ki nam ne leži. Potem gremo v Zagreb, potem Hajduk, nato Koprivnica... To so izjemno težke tekme. Naredili smo pomemben korak.''

Nekateri navijači kljub temu že slavijo prvi naslov v zgodovini kluba, ki je nastal leta 1946. Kek ga je prevzel leta 2013 in zadnje tri sezone končal na drugem mestu ligaške razpredelnice. Letos mu bo, če bo nadaljeval v podobnem ritmu, uspel veliki met.

''Kot trener razumem evforijo na tribunah, vendar morate razumeti, da je v igri 18 točk in daleč od tega, da je odločeno. Naredili smo razliko, a ostati moramo zbrani. Dinamo mi je zadnja skrb. Nikogar ne podcenjujem. Razmišljati moramo o tem, kako se osvežiti. Ljudje, v igri je še 18 točk!'' je poudaril 55-letni strateg.

LESTVICA:
1. Rijeka 76
2. Dinamo Zagreb 68
3. Osijek 56
4. Hajduk Split 53

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.