Šport > Nogomet
23 ogledov

"Zdaj sledijo trije dnevi pijančevanja"

Matjaž Kek Rijeka Profimedias
Rijeka je pod vodstvom Matjaža Keka osvojila naslov državnega prvaka. Prvega v 70-letni zgodovini kluba. "Zgodil se je čudež, a tudi to se zgodi enkrat v življenju," je dejal slovenski strateg.

Matjaž Kek že nekaj časa velja za ljubljenca reških nogometnih navdušencev, z osvojitvijo naslova državnega prvaka, prvega v zgodovini kluba, ki je nastal leta 1946, pa si je nekdanji slovenski selektor pridobil kultni status. 

"Zgodil se je čudež, a tudi to se zgodi enkrat v življenju. Dolgo smo čakali na to. Naslova nismo osvojili le zase, temveč za vse, ki Rijeko nosijo v srcu. Za vse generacije igralcev Rijeke, vse generacije strokovnih kadrov in za vse, ki so trpeli in verjeli v ta rezultat," je predstavnike sedme sile nagovoril Kek.

"Zasluženo hrvaški prvaki"

"Zasluženo smo osvojili prvenstvo. Imeli smo velikega konkurenta v Dinamu, ki nam ni pustil dihati vse do zadnjega trenutka. Po kvaliteti in pristopu smo zasluženo postali hrvaški prvaki. Pohvale igralcem, hvala vsem, ki ste bili z nami, in človeku, ki je vse to začel. Hvala, Damir (Mišković, op. a., predsednik kluba)," je dodal slovenski strateg.

Na vprašanje, kako se počuti v prvih trenutkih po osvojenem naslovu, je odvrnil: "Nogomet se bo igral tudi jutri, a zdaj je čas za slavje. Zadovoljen sem. Zavedam se, da smo naredili nekaj velikega."

"Danes sem najsrečnejši človek na svetu"

Nogometašem ne bo namenil le enega, temveč vsaj tri dni dopusta. "Zdaj sledita dva do trije dnevi pijančevanja, potem prideta na vrsto streznitev in nogomet. Vem, da je nekaterim tukaj težko že od leta 1999, zaradi njih smo dali vse od sebe. Krvaveli smo celo sezono, igrali nogomet in osvojili prvo mesto. Včasih smo igrali bolje, včasih slabše, a igrali smo nogomet," je prepričan 55-letnik.

In kako naprej? "Naslednji trening je v torek zvečer, nato priprave na pokal. Malokdo je na začetku sezone verjel, da bo Rijeka krojila hrvaški nogomet, a zdaj imamo priložnost. Norišnica bo trajala tri do štiri dni, a nogomet gre dalje. Še enkrat iz srca čestitam igralcem. Verjemite mi, danes sem najsrečnejši človek na svetu," je zaključil Kek.

Dobro leto dni po tem, ko je za medije dejal, da mu je Kek pomagal do naslova prvaka, je Zdravko Mamić, nekdanji predsednik Dinama, ki po odstopu s položaja opravlja vlogo svetovalca, vendarle čestital slovenskemu trenerju.

"Igralcem na čelu s predsednikom Damirjem Miškovićem in trenerjem Matjažem Kekom ter sodelavcem čestitam za osvojitev prvega, zgodovinskega naslova prvaka Republike Hrvaške," je sporočil zloglasni nogometni funkcionar.