Šport > Nogomet
98 ogledov

Nekdo slabo prebral pogodbo

matjaž kek Profimedias
Daleč najbolj znani in priljubljeni Slovenec na Hrvaškem Matjaž Kek naj bi vsaj tri leta ostal na Reki.

Mariborčan bo z aktualnimi hrvaškimi prvaki in pokalnimi zmagovalci prihodnji teden podpisal novo triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še dve leti, piše v današnji izdaji slovenski športni dnevnik EkipaSN.

Slovenskemu strokovnjaku na klopi hrvaških prvakov naj bi pogodba z Reko potekla 15. junija letos, čeprav je predsednik kluba Damir Mišković zatrdil, da imajo pogodbo s Kekom v resnici sklenjeno do konca meseca oziroma do 30. junija.

Za zdaj ni uradne potrditve, kdo potrebuje očala.

Nekdanji slovenski selektor nove pogodbe še ni podpisal, to bo po navedbah storil prihodnji teden. O tem, da bo ostal na Reki, ni nobenih dvomov, čeprav so 55-letnega stratega povezovali z beograjsko Crveno zvezdo, dobil pa je tudi ponudbe s Kitajske ter iz Rusije in Turčije.

Priprave v polnem teku

Kek bo v ponedeljek ekipo v popolni zasedbi popeljal v tradicionalno poletno pripravljalno bazo v Kranjski Gori. Kolektivu so se v petek pridružili Franko Andrijašević, Filip Bradarić in Stefan Ristovski, na avtobusu za Gorenjsko pa bodo tudi nekateri novi obrazi Tomislav Gomelt, ki je nazadnje kot posojen igralec Barija igral v Romuniji, brazilski napadalec Heber ter varaždinski branilec Robert Punčec, še navaja EkipaSN.

Kek se je na reško klop usedel pred štirimi leti. Klub HNK Rijeka je v prvi hrvaški nogometni ligi v sezonah 2013/14, 2014/15 in 2015/16 popeljal do drugega mesta na prvenstveni lestvici, v sezoni 2016/17 pa prvič v zgodovini kluba do naslova hrvaškega prvaka in dvojne krone z osvojenim hrvaškim nogometnim pokalom.

Kek je Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 popeljal do dodatnih kvalifikacij, kjer je premagala Rusijo in se uvrstila na svetovno prvenstvo v JAR 2010. Bil je tudi na klopi Maribora, Al-Ittihada in mlajših slovenskih selekcij.

Hrvaški nogometni sindikat in časnik Sportske novosti sta po koncu sezone Keku podelila naziv najboljšega trenerja na Hrvaškem v minuli sezoni.

Vstopnica v Evropo

Kek je Rijeki zagotovil tudi evropsko jesen. Evropska nogometna zveza (Uefa) je v petek potrdila, da klub izpolnjuje vse pogoje za nastop v elitnem evropskem klubskem tekmovanju Ligi prvakov ter da stadion na Rujevici izpolnjuje vse pogoje, kar pomeni, da lahko Rečani na njem igrajo vse faze tekmovanja v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.