Slovenija
28 ogledov

Matoz: Pritiski se stopnjujejo

Franci Matoz Suzana Kos
To je pritisk na obrambo, pravi Matoz. Podpredsednice vrhovnega sodišča razmišlja o prijavi Matoza na odvetniško zbornico.

Odvetnik Franci Matoz meni, da je njegova morebitna prijava odvetniški zbornici še eden od načinov stopnjevanja pritiskov na obrambo v zadevi Patria. Podpredsednice vrhovnega sodišča Nina Betetto je namreč napovedala, da bo vrhovno sodišče zaradi nekaterih Matozovih izjav pretehtalo možnost prijave zaradi disciplinske kršitve oziroma kršitve kodeksa odvetniške etike. Matoz namereč vztraja, da se v zadevi Patria po nepotrebnem zavlačuje.

Vrhovno sodišče bo v sredo obravnavalo zahtevo za izločitev predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše iz odločanja v zadevi Patria. Izločitev je zahteval Matoz. Betettova ob tem pričakuje, da se bodo strokovni udeleženci  vzdržali neresničnih ali zavajajočih trditev ali namigovanj. 

 

"Z odločitvijo se zavlačuje."

Matoz vztraja, da se z odločitvijo o prekinitvi izvršitve kazni zavlačuje, sploh zaradi obrazložitve ustavne odločbe, v kateri je bilo navedeno, da obstajajo verjetni razlogi, da so bile Janezu Janši kršene pravice. Meni tudi, da ni nikakršne upravičene okoliščine, zaradi katere vrhovno sodišče v več kot dveh mesecih ni odločalo o tem. 

Matoz se je že znašel na na zatožni klopi in sicer zaradi domnevne žaljive obdolžitve nekdanje tožilke Branke Zobec Hrastar.

 
Komentarjev 8
  • provni 07:14 24.avgust 2014.

    Če se kaj stopnjuje, se stopnjujejo pritiski na sodišča in poštene ljudi, ki morajo vso to korupcijo prebavljati. Sploh pa mora biti težko prebavljivo ščititi koruptivneža.

  • provni 07:05 24.avgust 2014.

    Sedel bo pa dolgo zaradi pranja. Nikakor ne more oprati denarja od orožarske afere, ki mu je zastarala. Dobili so ga na malenkosti, kot Al Caponeja.

  • janez 14:53 23.avgust 2014.

    http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar_animacija.html