Šport > Moto športi
19 ogledov

Mattiacci mislil, da gre za prvi april

Mattiacci novi šef ekipe Ferrari VN Kitajske Kitajska Šanghaj EPA
Novi šef ekipe Ferrarija Marco Mattiacci je očitno prinesel srečo ekipi, ki se je na prvih treningih v Šanghaju dobro kosala z letos neulovljivim Mercedesom.

Relativni neznanec v karavani formule ena Marco Mattiacci je po svojem ognjenem krstu pred VN Kitajske radovednim medijem razkril nekaj podrobnosti iz ozadja svojega prihoda k Ferrariju, ki ga je po slabem začetku sezone nenadoma zapustil Stefano Domenicali.

"Začenjam s skromnostjo in se želim učiti. Fernando (Alonso) je verjetno najboljši dirkač v formuli ena, delim njegovo željo po zmagovanju in mislim, da si želi osvojiti naslov pri nas. To je želja vsakega dirkača. V Maranellu še nikoli nisem videl toliko talentov. Uporabili jih bomo, če bodo prinesli dodano vrednost. Borili se bomo, to vam zagotavljam," je dejal Mattiacci.

Ni bila pozna prvoaprilska

Razkril je, kako ga je zgodaj zjutraj poklical predsednik Luca di Montezemolo, sam pa je mislil, da gre zgolj za šalo. Novo delovno mesto pri Ferrariju je označil za "misijo".

"Dobil sem klic ob 5.58 zjutraj v petek. Mislil sem, da gre za pozno prvoaprilsko šalo, toda nato sem razumel. Takoj sem sprejel – to je misija, ne ponudba za službo. Zahvaljujem se vsem, od Montezemola do Domenicalija ter vsem ostalim, ki so delali za to, da smo lahko prišli do tu, kjer smo. Prezgodaj je še, da bi razumel situacijo, zdaj je treba videti, kaj je dobro, nato pa bomo videli, ali je treba kaj spremeniti. Moram upravičiti zaupanje, ker ne prihajam iz ozadja formule ena, to mi daje izjemno motivacijo," je dodal.

"Veliko sem delal v tujini, po Aziji in v ZDA, moja vloga je zbrati talente in oceniti ekipo. Začetek poti je v skromnosti; poslušati in se učiti bo prva stvar. Borili se bomo, to zagotavljam, a moramo nadoknaditi zaostanek. Predsednik Montezemolo je bil jasen: vse imamo na voljo za izgradnjo zelo čvrste prihodnosti."

Kaj sta o odhodu Stefana Domenicalija povedala Felipe Massa in Sebastian Vettel, si lahko preberete tukaj:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.