Slovenija
60 ogledov

Več kot polovica neuspešnih

Poskusna matura v Ljubljani IFP
Znani so rezultati jesenskega roka splošne in poklicne mature. Splošno maturo je opravilo več kandidatov kot lani, a še vedno manj kot polovica prijavljenih na jesenski rok.

Na jesenski rok splošne mature se je letos prijavilo 1161 kandidatov, uspešno jo je opravilo 551 kandidatov. Med temi, ki so pisali splošno maturo, jih je bilo 375 takih, ki so v jesenskem roku splošno maturo opravljali prvič. Med njimi je bilo 183 uspešnih. 130 kandidatov je splošno maturo v celoti ponovno opravljalo 130 kandidatov, od teh jih je bilo 22 uspešnih. Izmed 107 kandidatov, ki so ocene izboljševali, jih je bilo uspešnih 84. 

580 kandidatov je popravljalo eno ali dve negativni oceni, pri čemer je bilo 319 kandidatov uspešnih. 35 kandidatov je prvič opravljalo splošno maturo kot 21-letniki ali drugi odrasli ali udeleženci maturitetnega tečaja. Med temi je bilo devet uspešnih. 

Izpit iz posameznih predmetov splošne mature je na jesenskem roku opravljalo 190 kandidatov, od katerih je izpit uspešno opravilo 94 kandidatov. 

Jesenskega roka poklicne mature se je udeležilo 1291 dijakov in 596 odraslih na 141 srednjih šolah in organizacijah za izobraževanje odraslih. V celoti pa je jesensko poklicno maturo opravljalo 925 kandidatov. Med slednjimi je 684 kandidatov uspešno opravilo poklicno maturo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.