• Ned 16 do 28 °C
  • Pon 17 do 27 °C
  • Tor 21 do 24 °C
več na vreme.net

Trend

0 komentarjev

Maturantke, navdušite z detajli

Letos so modni sproščeni kroji in nevtralne barve z udarnejšimi detajli ali opaznejšimi modnimi dodatki.

Katja Štingl / Tina Švajger / Ljubljana

Trendi maturantskih oblek letos narekujejo sproščenost, ki se kaže predvsem v ohlapnejšem spodnjem delu obleke, ter mehko padajoče in nemečkljive materiale,” modne trende za najdaljšo noč letošnjih maturantk opisuje modna oblikovalka Stanka Blatnik.

Njenemu mnenju se pridružuje tudi oblikovalka Maja Štamol, ki pravi, da so v večini maturantaske obleke še vedno dolge, v ospredju so mehke linije in materiali, kot so šifon, muslin in saten – torej materiali, ki telo božajo in ga ne stiskajo.

Dolge obleke so sinonim za eleganco in pristojijo višjim postavam, medtem ko so kratke koktajl obleke mladostnejše in dopuščajo več svobode v izražanju.

Stanka Blatnik, oblikovalka
Letošnji hit vezenine

Elegantni čipki, ki smo jo kot novost na oblekah maturantk opazili lani, se letos po besedah Blatnikove pridružujejo še nežne vezenine. Poigrate se lahko tudi z “naborki, nekonvencionalnimi materiali, živahnimi vzorci ali potiski”, še svetuje Blatnikova.

Barve ostajajo klasične

Po njenih besedah bodo maturantke letos najbolj v trendu, če bodo izbrale obleko v nevtralni belini ali nežnih pudrastih in bledorožnatih odtenkih. Štamolova k temu dodaja še klasično črno, ki bo po njenem mnenju tudi letos prevladovala.

Veseli me, da maturantke letos bolj poslušajo sebe in nasvet strokovnjaka ter se odločijo za kroj, ki jim pristaja, in ne sledijo za vsako ceno modnim trendom.

Maja Štamol, oblikovalka
Nekoliko več drznosti pa si lahko privoščite pri detajlih in modnih dodatkih, za katere Blatnikova pravi, da so lahko tudi nekoliko živahnejših barv – denimo zelene, modre, vijoličaste in rdeče ali celo v kovinskih odtenkih – in z različnimi strukturami leska.

S plesalcem poiščita harmonijo

“Lepo je, če sta plesalca usklajena v slogu in barvi, kar pa ne pomeni, da mora imeti plesalec kravato v barvi obleke,” usklajenost s plesalcem komentira Štamolova. Podobnega mnenja je tudi Blatnikova, ki pravi, da je izbira plesalčeve kravate v barvi ali celo materialu plesalkine obleke najenostavnejša, a hkrati tudi precej dolgočasna rešitev. “Zato naj bo usklajevanje in kombiniranje letos nekoliko izvirnejše, nevsakdanje, v iskanju harmonije bodite drznejši,” še zaključuje Stanka Blatnik.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima