Šport > Nogomet
29 ogledov

Mavrični dresi za nogometaše

Majice Rayo Vallecano Reševalni pas/Twitter
Španski nogometni klub Rayo Vallecano je presenetil z odločitvijo, da bo njihove drese od sedaj naprej krasila mavrična zastava - simbol gibanja homoseksualcev. A za barvami tiči še več.

Španski nogometni prvoligaš Rayo Vallecano je predstavil nove drese, ki jih bo ekipa nosila v naslednji sezoni. Klub iz madridske četrti Vallecas je presenetil predvsem z izborom rezervnih dresov, ti bodo črni z mavričnimi črtami, simbolom gibanja homoseksualcev, kar bo zagotovo povzročilo številne polemike.

Vsaka od črt ima svoj pomen, rdeča je za tiste, ki se borijo proti virusu HIV, oranžna za tiste, ki se borijo za vključevanje v družbo oseb s posebnimi potrebami, rumena za tiste, ki ne izgubljajo volje, plava za tiste, ki se borijo proti zlorabi otrok, rožnata za tiste, ki se borijo proti nasilju nad ženskami oziroma moškimi, mavrične črte pa skupaj simbolizirajo boj proti diskriminaciji homoseksualcev. Od prodaje posameznega dresa bo sedem evrov odšlo organizacijam, ki se borijo za naštete cilje.

"Zavedamo se, da bomo dobili tudi kritike. A morali smo biti hrabri in narediti korak naprej. Nekaj takega do zdaj ni napravil še noben profesionalen klub," je dejal predsednik kluba Martin Presa in dodal, da barva glavnih dresov ostaja bela z rdečo črta, medtem ko bo tretja garnitura dresov sive barve z rožnato črto posvečena borcem proti raku.

"Nimamo veliko denarja, zato pa veliko voljo za pomoč tistim, ki jo nujno potrebujejo," je še dejal Presa, ki mu navijači na domačih tekmah vselej žvižgajo. Rayo, katerega navijači so politično levo usmerjeni, je v prejšnjem španskem prvenstvu zasedel 11. mesto.

Že februarja so nogometaši Raya med tekmo proti Atleticu Bilbao nosili mavrične vezalke v čevljih v znak proti homofobiji v nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.