Avto
113 ogledov

May naročil ferrarija in ostal brez službe

James May Profimedias
Sovoditelj oddaje Top Gear James May si je kot nagrado za novo triletno pogodbo za ustvarjanje oddaje že kupil novega ferrarija, nato pa mu jo je zakuhal Clarkson s pretepom, po katerem so vsi trije voditelji pristali na cesti. Sedaj ne ve, kako ga bo odplačal.

V svoji zadnji redni rubriki v Sunday Timesu je James May potožil, v kakšni zadregi se je znašel po znani aferi, ko je Jeremy Clarkson napadel enega od producenta, posledično pa so se mu na BBC-ju zahvalili za sodelovanje. Pogodbe nista podaljšala niti May in Richard Hammond.  

"Vsi trije smo bili tik pred tem, da podpišemo še eno triletno pogodbo za Top Gear. Še enkrat več bi 'zažgali', nato pa prepustili stvar v roke novim generacijam, seveda če bi do takrat ostali živi," je May pojasnil načrt o častnem zaključku vodenja Top Geara. "Le še nekaj detajlov bi morali doreči, ampak zelo dobra različica pogodbe je že bila na moji mizi. To je bil enkraten, življenjski privilegij - vabilo, da še naprej vodim najbolj gledano TV oddajo na svetu in to - ne bodimo skromni - za lepo plačo."

Ostal tudi brez pravega pojasnila za ženo

Ker je vse izgledalo tako lepo, si je May za nagrado že naročil ferrarija 458 speciale, vrednega skoraj 300.000 evrov. Gre za povsem zadnji izdelani primerek najbolj našpičene "italie", ki ima moč povečano na 445 kW (605 KM), dirkaška elektronika pa v primerjavi s klasično 458 dopušča še več zabave na pisti. 

Ferrari 458 speciale | Avtor: Ferrari Ferrari
Izdelava 458 se je vmes namreč že ustavila, saj je Ferrari letos predstavil model 488, v katerega namesto atmosferskega 4,5-litrskega V8 motorja po novem vgrajuje 3,9-litrski turbo V8 agregat, ki ima osnovno moč kar 493 kW (670 KM).

52-letni May se je seveda z drago igračo nagradil malce prezgodaj, saj so se mu praktično prek noči podrli vsi načrti, medtem ko naročila za 458 speciale ni mogel več preklicati. V kolumni tudi opisuje, kako je razloge za "nagradico" pojasnjeval svoji izbranki in to ob dejstvu, da njun dom potrebuje rekonstrukcijo strehe. Tolaži se le z dejstvom, da bo 458 speciale bržkone v prihodnosti ena od avtomobilskih klasik in kot takšen veliko boljša naložba od denarja v banki. 

O prihodnosti nekdanjega tria voditeljev Top Geara pa je May ostal skrivnosten, pa čeprav so jih prejšnji teden opazili skupaj z nekdanjim izvršnim direktorjem oddaje Andyjem Wilmanom, zaradi česar so se ogreče govorice, da pripravljajo nov skupni projekt. 

A May je zapisal, da ni še nič znanega in da so verjetne še vse tri možnosti - da se bodo ponovno združili na malih ekranih, da bodo odslej ustvarjali vsak posebej, ali pa celo, da bodo povsem izginili iz zaslonov.

Kakorkoli, premoženje Mayja je ocenjeno na kakih 15 milijonov evrov, tako da je vsaj za nekaj časa še preskrbljen, pa tudi za ferrarija bi moral spraskati skupaj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1