Avto
17 ogledov

Maybach je nazaj s kočijo prestiža

Mercedes-maybach
1/14
Mercedes
Maybach je nazaj. Sicer ne kot samostojna znamka ultraluksuznih avomobilov, najpetičnejše kupce bo odslej vabil kot še bolj premium izvedenka razreda S.

Mercedes-maybach, kot je uradno ime, je postavljen na podaljšano medosje, ki sedaj meri 3,365 metra, celotna limuzina je dolga 5,45, kar je 20 centimetrov več od najdaljše trenutne različice S-a.

Čeprav na nosu sveti Mercedesova zvezda, so na zadnjih stebričkih značilne oznake za Maybach. Zunanji dizajn in dizajn šoferjevega prostora sicer ne odstopa bistveno od S-a, dodana vrednost pa je po pričakovanjih za potnike zadaj. Sedeža sta individualna in nastavljiva v vse mogoče strani, lahko postaneta tudi ležalnika.

Vse je ročno izdelano in izvezeno, seveda ni potrebno poudarjati, da boste težko našli vidni košček plastike, saj je vse obloženo v usnju in drugih materialih, ki pritičejo kovu lastnika. Mercedes izpostavlja, da je maybach znotraj najbolj tiha limuzina na trgu.

Od februarja 2015 bo bo mercedes-maybach na voljo v dveh motornih različicah. S5'00 bo poganjal V8 bencinski motor s 4,6-litrskim motorjem in 335 kW (445 KM) in normno porabo 8,9 litra ter izter pospeškom do prve stotice v pičlih petih sekundah. Najvišja hitrost je omejena na 250 km/h. Zanimivo so podatki o zmogljivostih identičnih tudi pri izpeljanki S600 z V12 6,0-litrskim motorjem, ki zmore 390 kW (530 KM). Normna poraba zaradi štirih dodatnih valjev poskoči na 11,7 litra. Za začetek bo oba modela poganjal le zadnji par koles, kasneje bo šibkejša različica dobila tudi 4matic pogon.

Luksuz si oglejte v zgornji galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.