Šport
68 ogledov

Mayer zmagovalec v Portorožu

Florian Mayer EPA
Nemec Florian Mayer je zmagovalec teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu z nagradnim skladom 42.500 evrov. V finalu je prvi nosilec in pred turnirjem 94. igralec sveta premagal Rusa Danijela Medvedeva s 6:1, 6:2.

Za 32-letnega Nemca je to dvanajsti naslov na turnirjih challenger. Za zmago je prejel dobrih 6000 evrov ter 80 točk, ki ga bodo na novi razpredelnici ATP pripeljale okoli 70. mesta. Florian Mayer je četrti zmagovalec Tilia Slovenia Opna. Leta 2013 je slavil Grega Žemlja, naslednje leto je bil najboljši Blaž Kavčič, lani pa Italijan Luca Vanni.

Mayerjev uspeh je več kot zaslužen, saj je zadnje štiri tekmece povsem nadigral. Potem ko se je v prvem krogu rešil v tretjem nizu - zaostajal je že 0:3 in 0:30, je naslednje tekmece dobesedno odpihnil z igrišča. V štirih dvobojih oziroma skupno osmih nizih je tekmecem prepustil vsega 17 iger.

Na njegovi poti do naslova se je znašel tudi najboljši Žemlja, ki je bil podobno kot preostali trije igralci, vključno z 20-letnim Danijelom Medvedevom, za katerega je bil to prvi nastop v finalu serije challenger, povsem brez moči (6:2, 6:2). Žemlja je od petih Slovencev v glavnem žrebu prišel najdlje; Sven Lah in Tom Kočevar Dešman sta se poslovila v uvodnem krogu, Kavčič in Blaž Rola pa sta izgubila v drugem.

"Odlično se počutim tu v Portorožu. Prvič sem bil tukaj pred petnajstimi leti, ko sem se s trenerjem pripravljal za nastop na turnirju v Umagu, drugič pa letos spomladi, ko sem vašo obalo obiskal v družbi prijateljev. Zelo lep občutek je zmagati, še posebej po vseh težavah, ki sem jih imel v preteklosti. Čeprav rezultat kaže na gladko zmago, pa ni bilo povsem tako. Vsak finale je po svoje zahteven, a tokrat sem bil odlično pripravljen. Čestitati moram tudi tekmecu, ki je še mlad in ima pred seboj lepo prihodnost," je dejal 32-letni Mayer.

Nemec je tako upravičil vlogo prvega favorita na turnirju in potrdil, da je Portorož zanj le vmesna postaja na poti med najboljše. Z novo uvrstitvijo na lestvici ATP mu verjetno turnirjev serije challenger ne bo treba več igrati, njegov cilj do konca sezone pa je preboj v Top 50. Leta 2011 je bil že na 18. mestu, v petnajstletni karieri pa je zaslužil preko šest milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.