Šport
68 ogledov

Mayweather sebe izbral za najboljšega boksarja vseh časov

floyd mayweather EPA
Ameriški boksar Floyd Mayweather je poln samozavesti - in tudi samovšečnosti?

Ameriški boksar Floyd Mayweather je sestavil lestvico najboljših boksarjev vseh časov in sebe postavil na sam vrh. Muhammad Ali, ki je za mnoge najboljši boksar vseh časov, pa je komaj prišel med Mayweatherjevih top pet.

Prvo mesto v Mayweatherjevi lestvico je tako prevzel on sam, ko je pa razložil zakaj sebe vidi tako visoko, je to razložil kar v tretji osebi: "Premagal je več svetovnih prvakov kot katerikoli drug boksar v krajšem časovnem okviro in v manjšem številu borb kot katerikoli boksar pred njim. Nastopil pa je v kar petih kategorijah."

Na drugem mestu lestvice vidi Mayweather mehičana Julia Cesarja Chaveza ("Bil je uspešen v vseh svojih 79 profesionalnih borbah in v več različnih kategorijah."), tretje mesto je zavzel Pernell Whitaker, četrto Roberto Duran ("Ljubim tega tipa, legenda je!"), na peto mesto pa je postavil Alija. 

"Ali je nastopal le v eni kategoriji. Kar pa je storil je bilo to, da se je zavzel za Afroameričani v času, ko se sami zase niso postavili," opravičuje Mayweather nizku uvrstitev Alija.

Torej je bila vloga Alija bolj simbolična?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.