Avto
217 ogledov

Mazda3 varnejša in še bolj pribita ob tla

Mazda3
1/10
Mazda
Mazda3 je doživela blažjo prenovo, ki ji je prinesla osvežen videz in več tehnologije.

Mazda3 je po slabih treh letih že blažje prenovljena, s tem pa je ujela korak z vsem napredkom, ki ga je v tem času doživela avtomobilska industrija. 

Po videzu bo potrebno dosedanjo in novo mazdo3 parkirati drugo ob drugo, če bi želeli natačno ugotoviti spremembe. Pozorno oko bo opazilo širšo motorno masko, nekoliko spremenjene luči (tudi polni LED) in v primeru kombilimuzine spremenjen zadnji odbijač. 

Znotraj je volan lahko po novem tudi ogrevan, parkirna zavora je postala standardno električna, zato pa je v zameno več prostora za drobnarije. Nekaj novosti je tudi pri materijalih. 

Ena večjih sprememb pa je še naprednejša varnost, ki vključuje posodobljen sistem za mrtve kote in prepoznavanje znakov, nov pa je tudi aktivni vozniški zaslon.

Vozniki bodo lahko občutili med vožnjo doprinos boljše izolacije, ki zmanjšuje hrupnost in vibracije. Velika novost je tudi nadzorni sistem G-vectoring, ki koordinira sodelovanje plina, volana in podvozja, da je podvozje še zanesljivejše opravljalo svoje delo. 

Mazda3 bo z vsemi temi novostmi v Sloveniji na voljo že čez nekaj tednov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.