Šport > Zimski športi
16 ogledov

Maze: "Takšnega vzdušja še nisem doživela"

Maze Maribor Pohorje svetovni pokal veleslalom alpsko smučanje zlata lisica Saša Despot
Tina Maze je bila po tekmi na Mariboru zadovoljna z drugim mestom, predvsem pa s skupno zmago v veleslalomskem seštevku. "Če je bilo vzdušje kot na nogometni tekmi? Nogometna tekma traja dlje časa, mi smo bolj šprinterji," je na tiskovni konferenci dejala Mazejeva.

Ste z današnjo tekmo zadovoljni tudi zato, ker ste že osvojili mali kristalni globus v veleslalomu?
Ko sem prišla v cilj, tega še nisem vedela. To sem izvedela kasneje in s tem sem izjemno zadovoljna. Sem pa smučala na zmago, a sem v drugi vožnji na vrhu storila napaka, ki mi je odnesla nekaj časa. Ko imaš za sabo tako čudovito publiko in zate navija toliko gledalcev, je vse skupaj čudovito. Danes mi ni uspelo zmagati, a jutri je nov dan.

Ste se počutili, kot da bi bili na nogometnem stadionu?
Bilo je res nekoliko drugače. Nogometna tekma traja dlje časa, mi smo bolj šprinterji. Koncentracija mora biti na višku. Takšnega vzdušja, razen v Zagrebu, še nisem doživela. Gre za novo izkušnjo, zame je bilo naporno. Želiš narediti najboljše, a te reči načenjajo koncentracijo. Kljub temu je bilo neverjetno lepo, hvala vsem za to bučno podporo. Menim, da je ta Zlata lisica zelo lepa in si to Maribor tudi zasluži.

Jutri naj bi prišlo še več gledalcev.
Danes je bil dober trening za jutri. Takšnih preizkušenj ne moreš natrenirati. Mal več informacij bom imela. Treba bo ostati zbran in pokazati največ kar se da.

Kaj vam pomeni skupna veleslalomska zmaga?
To je bil eden izmed ciljev pred sezono. Dobro delamo in menim, da sem lahko zelo ponosna na ta dosežek. Bil je že čas, da ga osvojim. Cilji se mi uresničujejo in tega sem zelo vesela.

Ste pričakovali, da bo tokrat vaša največja tekmica Lindsey Vonn?
Menim, da je presenetila prav vse. Po vrnitvi so verjetno trenirali, postavitev v drugi vožnji pa je bila njej pisana na kožo. Bila je hitra postavitev, ki ji ustreza. Lahko ji le čestitam. Res je, da sem pri vrhu bolj pričakovala Rebensburgovo, Zettlovo, Worleyjevo ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.