Šport
12 ogledov

McLaren govori eno, Mercedes drugo

lewis hamilton fernando alonso EPA
Med kandidati za naslednika Nica Rosberga je tudi dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki ima za sezono 2017 sklenjeno pogodbo z McLarnom.

Z nenadno upokojitvijo svetovnega prvaka Nica Rosberga se je v garaži srebrne ekipe sprostil bržkone eden najbolj zaželenih sedežev v zgodovini formul 1.

Mercedes je od leta 2014 prepričljivo najboljša ekipa na startni vrsti in nič ne kaže, da bi se v to v bližnji prihodnosti spremenilo.

Ferrari, Red Bull, Williams in drugi izzivalci so se morali v zadnjih treh sezonah zadovoljti z drobtinicami, medtem ko je o naslovu svetovnega prvaka vedno odločal interni obračun srebrnih puščic. Realnost je pač takšna, da za osvojitev najprestižnejšega dirkaškega naslova na svetu potrebuješ Mercedesov dirkalnik, česar se dobro zaveda Fernando Alonso.

Dvakratni svetovni prvak, ki je s podpisom za McLarnom storil karierni samomor, je nedavno dejal, da želi pred upokojitvijo osvojiti tretji naslov prvaka, a časi, ko sta v dirkalniku ekipe iz Wokinga dominirala Ayrton Senna in Alain Prost, so že davno minili. 

Alonso se v zadnjih dveh letih z McLarnom ni uvrstil višje od petega mesta, letošnjo sezono pa je zaključil na skromnem desetem mestu. Dirkaški gigant, ki je po več treh desetletjih odstavil dolgoletnega šefa Rona Dennisa, si od sodelovanja s Hondo obeta boljše rezultate, a Alonsov čas se počasi izteka. Prihodnje leto do dopolnil 36 let in selitev k Mercedesu, kjer bi združil moči z nekdanjim moštvenim kolegom Lewisom Hamilton, bi bila njegova zadnja priložnost za dosego zastavljenega cilja.

McLaren: Alonso bo ostal

Po besedah McLarna, ki ima z Alonsom sklenjeno triletno pogodbo, selitev ne pride v poštev. ''S Fernandom imamo pogodbo. Zelo je zadovoljen. Seveda si želi zmagovati, tako kot mi vsi. Ne skrbi me, da bi odšel,'' je povedal direktor Zak Brown.

Pri Mercedesu niso tako prepričani, da bo Španec ostal zvest McLarnu, zato resno preučujejo možnosti njegovega prestopa. ''Treba je upoštevati Alonsa. Gre za dirkača, ki ga zelo spoštujem. On je skupek talenta, hitrosti in izkušenje. Vse ima. Trenutno ima pogodbo z McLarnom in pretehtati moramo tudi druge možnosti,'' je povedal šef srebrnih Toto Wolff.

Kaj na to poreče Alonso, ni znano. Srečen ali ne, dejstvo je, da si želi konkurenčnega dirkalnika, ki ga od McLarna v tako kratkem času ne gre pričakovati. Če mu bo Mercedes posredoval ponudbo, se bo znašel pred težko odločitvijo.

Massa bi se vrnil iz pokoja

Za razliko od Alonsa pa bi sedež pri Mercedesu brez pomisleka sprejel Felipe Massa, čeprav se je na VN Abu Dabiju poslovil od elitnega dirkaškega športa. ''Vesel sem, da sem se upokojil, a kdo ne bi želel dirkati za Mercedes? Dirkanje z najboljšim dirkalnikom je vse, kar sem si kdajkoli želel, vendar ne verjamem, da se bo to zgodilo. Upam, da Mercedes najde pravo pot,'' je povedal brazilski veteran.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.