Šport > Moto športi
16 ogledov

''McLaren mi je bolj ustrezal''

lewis hamilton nico rosberg Reuters
Britanski dirkač Lewis Hamilton je priznal, da mu Mercedosov dirkalnik ni pisan na kožo, saj je bil narejen v sodelovanju z Michaelom Schumacherjem in Nicom Rosbergom.

Nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton bo z dirko za VN Brazilije zaključil prvo sezono pri Mercedesu, kamor se je lani preselil iz McLarna.

Britanski dirkač se trenutno nahaja na tretjem mestu skupnega seštevka prvenstva formule 1, čeprav se v Mercedesu ne počuti tako dobro kot v McLarnu.

''Smo, kjer sem pričakoval, da bomo. Težko je bilo, a dal sem vse od sebe. Še vedno se moram veliko naučiti. Ko sem dirkal pri McLarnu, sem dirkalnik dobro poznal. V ekipi sem bil dolgo časa in avto mi je ustrezal bolj kot Mercedesov,'' je povedal Hamilton in v nadaljevanju podal dodatno razlago: ''Pri McLarnu sem preživel mnogo let. Preden sem začel prvo sezono, sem veliko delal s simulatorjem, da sem imel vse pod nadzorom. Dirkalnik je bil zgrajen zame in mojega moštvenega kolega. Na končni izdelek sem imel velik vpliv. Letošnji dirkalnik je bil narejen za Nica, razvijali pa so ga skupaj s Schumacherjem - dirkača, ki se razlikujeta od mene.''

Kljub temu, da se še vedno ni privadil na Mercedesov dirkalnik, pa je Hamilton v letošnji sezoni večkrat zasenčil svojega moštvenega kolega in od dirke za VN Velike Britanije pa do VN Belgije nanizal štiri zaporedne najboljše startne položaje. ''Sezona ni bila slaba, če upoštevamo, da je to moje prvo leto v dirkalniku, ki ga nisem poznal. Še vedno se učim,'' je dodal nekdanji svetovni prvak (2008).

Hamilton bo zadnjo dirko sezone, ki se bo začela ob 17.00, začel s petega startnega mesta. Najboljši startni položaj je ponovno pripadel Sebastianu Vettlu (Red Bull), drugi je bil Nico Rosberg (Mercedes), tretji Fernando Alonso (Ferrari), četrto startno izhodišče pa si je privozil Mark Webber (Red Bull).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.