Šport > Moto športi
30 ogledov

McLaren MP4-29 se predstavi

McLaren McLaren.com
Moštvo McLaren je na svoji spletni strani predstavilo dirkalnik za sezono 2014 imenovan McLaren MP4-29.

Težko pričakovani trenutek za navijače britanskega moštva McLaren je vendarle napočil. Na spletni strani proizvajalca so namreč objavili dirkalnik, ki ga bosta v prihodnji sezoni formule ena vozila Jenson Button in Kevin Magnussen.

Kljub nekaterim ugibanjem dirkalnik tudi v prihodnje ne bo oranžne barve, ampak ostaja srebrna puščica. Avto bo poganjal Mercedesov 1,6-litrski šestvaljni motor Mercedes-Benz PU106A Hybrid, kar je moštvo objavilo skupaj z vsemi preostalimi informacijami o dirkalniku za sezono 2014.

Lopez zamenjal Boulliera v Lotusu

Veliko se govori tudi o kadrovskih spremembah, ki jih v bližnji prihodnosti načrtuje šef britanskega moštva Ron Dennis. Kot novi vodja ekipe se že nekaj časa omenja Francoz Éric Boullier, ki je do zdaj deloval pri moštvu Lotus. Govorice so se danes še okrepile, saj je Francoz Lotusu podal odpoved in tako prost za morebiten prestop k drugemu moštvu.

Lotus je tudi že oznanil ime Boullierjevega naslednika. Funkcijo vodje ekipe bo od zdaj opravljal solastnik moštva Gerard Lopez, je moštvo razkrilo v izjavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.