Šport > Moto športi
15 ogledov

McLaren: Ničesar ne skrivamo

mclaren jenson button EPA
McLaren ostro zavrača očitke, da ne želi razkriti podrobnosti nesreče Fernanda Alonsa. ''Ničesar ne skrivamo,'' trdi dirkaški direktor Eric Boullier.

Fernando Alonso se je februarja ponesrečil na dirkališču v Barceloni, njegova nesreča pa še vedno čaka na epilog. Po prvih podatkih, da je z dirkačem vse v najlepšem redu, se je izkazalo, da je utrpel pretres možganov, zaradi česar so mu zdravniki prepovedali nastop na VN Avstralije.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
V imenu McLarna, ki je v javnost lansiral lažne informacije o stanju dvakratnega svetovnega prvaka, se je opravičil šef ekipe Ron Dennis. Zdaj se je oglasil še Eric Boullier, ki trdi, da na dirkalniku MP4-30 niso odkrili nobene napake.

''Za Alonsa so poskrbeli zdraviki. Gre za podatke osebne narave in nihče ni imel dostopa do zdravniških datotek,'' je zatrdil Boullier in dodal: ''Skupaj z Mendarodno avtomobilistično zvezo (FIA) smo na transparenten način opravili vse preiskave dirkalnika, vendar nismo našli ničesar, kar bi lahko povzročilo nesrečo. Poročilo smo predali FII in nadaljujemo s preiskavo. Ni kaj dodati. Ničesar ne skrivamo.''

Alonso naj bi se v bolid dirkalnika F1 vrnil na drugi dirki v Maleziji, vendar bo moral prej počakati na zeleno luč zdravniške službe. ''Informacije o zdravstvenem stanju so zaupne. Kolikor vemo, so zdravniki zadovoljni z rezultati. Oni in FIA bodo sprejeli končno odločitev,'' je zaključil Francoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.