Šport > Moto športi
14 ogledov

McLaren potrdil prihod Magnussena

Kevin in Jan Magnussen EPA
Po tem ko je postalo jasno, da Sergio Perez v naslednji sezoni ne bo več vozil za McLaren, je zdaj dokončno znano tudi kdo ga bo nadomestil.

Mehičana Pereza, ki je pri McLarnu prebil vsega eno sezono bo tudi uradno zamenjal 21-letni Kevin Magnussen, so sporočili iz vodstva ekipe. Mladi Danec je sicer tesni voznik angleškega moštva in zanj bo to prva priložnost v karavani formule ena. Mladenič za ekipo iz Wokinga predstavlja velik up, izkazal pa se je predvsem v njihovem simulatorju in nekaterih preizkušnjah mladih voznikov.

"Presrečen sem, da bom dobil priložnost pri McLarnu. Ta ekipa je preprosto najboljša. Že od malega sem si želel voziti za McLaren in vsak dan svojega življenja sem namenil doseganju tega cilj," je bil presrečen Magnussen, ki bo prihodnje leto debitiral v svetovnem prvenstvu.

Iščejo novega zvezdnika

Sergio perez je plačal davek za slabo sezono McLarna, ki na svojem računu v konstruktorskem boju nima niti sto točk. Jenson Button, ki ostaja prva violina Angležev, jih je zbral 60, Perez pa zgolj 35. Oče Kevina Magnussena, Jan, je svojčas prav tako dirkal v bolidu McLarna. Pri McLarnu upajo, da so v svoje vrste dobili novega perspektivnega zvezdnika, kakršnega so nekoč našli v Lewisu Hamiltonu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.