Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Med adaptacijskimi deli ukradel 1700 evrov in jih nadomestil s ponarejenimi

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, placevanje, foto: Bostjan T Boštjan Tacol
Trboveljski policisti so opravili hišno preiskavo pri 39-letnemu moškemu iz Trbovelj, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja tatvine, poskusa velike tatvine in ponarejanja denarja.

Policisti so namreč odkrili, da je osumljeni v začetku aprila opravljal adaptacijska dela v stanovanju na območju Trbovelj. Pri tem je oškodovanki iz denarnice vzel 1700 evrov, da bi zakril
tatvino, pa ji je v denarnico podtaknil sedem ponarejenih bankovcev po sto evrov.

S ponarejenimi bankovci skušala plačati v trgovini

Da ima oškodovanka ponarejene bankovce, je ugotovila šele v trgovini, ko je z njimi želela plačati pohištvo. Sporne bankovce je po preverjanju v trgovini in banki, odnesla na Policijsko postajo Trbovlje in naznanilo kaznivo dejanje.

Med vlamljanjem v kiosk povzročal tak hrup, da so ga opazili

Policisti so ugotovili tudi, da je osumljeni 13. marca skušal vlomiti v kiosk. Izvlekel je električne varovalke in s tem preprečil vklop alarmne naprave, nato pa na vzvod poskušal vlomiti skozi vrata in nato okna. Vendar se mu je rop ponesrečil, ker je pri dejanju povzročal toliko hrupa, da sta ga opazila in slišala dva občana in o tem obvestila policiste. Ob prihodu policistov na kraj je osumljeni stal ob objektu, šele ko sta se policista usmerila proti njemu je pričel bežati. Eden od policistov je osumljenca dohitel.

39-letniku je bila odvzeta prostost in bo tekom današnjega dne priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine, poskusa velike tatvine in ponarejanja denarja. Osumljeni je bil že večkrat pravnomočno obsojen za tovrstna kazniva dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.