Šport > Zimski športi
16 ogledov

Med cilji ne bo premagovanje brata

Cene Prevc Planica 2014 finale svetovnega pokala posamična tekma Saša Despot
Peter Prevc je na domači tekmi v Planici osvojil tretje mesto in potrdil svoje mesto med svetovno skakalno elito, družinski uspeh pa je s prvimi točkami za svetovni pokal dopolnil Cene Prevc.

Osemnajstletni Cene Prevc je ob tretjem mestu svojega starejšega brata v Planici prišel do prvih točk v svetovnem pokalu. "Skakal sem boljše kot včeraj. Sem kar zadovoljen, podobno bom poskušal skakati tudi v naslednjih dneh. Na tekmi sta si bila skoka kar podobna," je nastop in svojih prvih 15 točk med elito ocenil Cene in dodal: "Težko bi delal primerjave med tekmovanji. Uspeha sem vesel, ne bi pa vedel, če je to moj največji dosežek."

"Nikoli si ne postavljam takšnih ciljev. Želim predvsem narediti dober skok, rezultat potem pride sam od sebe," je na vprašanje, ali bo med cilji v naslednji sezoni tudi ta, da bi ugnal starejšega brata, odgovoril Cene.

Mladi up slovenskega skakanja bo naslednjo priložnost dobil že na naslednji tekmi v Planici. Na moštveni preizkušnji bo skakal kot prvi Slovenec, poleg njega pa bodo ekipo sestavljali še Nejc Dežman, Robert Kranjec in Peter Prevc. Prvič se bo zgodilo, da bodo Slovenijo predstavljali samo skakalci kranjskega Triglava.

Pero užival, Freund ni pričakoval zmage

Čeprav je na tekmi izgubil drugo mesto v skupnem seštevku za svetovni pokal, je bil Prevc starejši z nastopom zadovoljen. ''Tekma je bila zelo zanimiva, veter je vseskozi pihal od zadaj. Razlike so bile majhne, zato je bilo še bolj užitek skakati. Po drugem skoku nisem bil prepričan, da bo to dovolj za stopničke. Na koncu sem zadovoljen. V prvi seriji sem skočil dobro, v drugi pa sem hotel še nekaj več in se pač ni izšlo,'' je povedal ''mišica''.

Še bolj zadovoljen pa je bil končni zmagovalec Severin Freund. ''Vedel sem, da je drugi skok boljši kot prvi. Uspel mi je tudi odličen pristanek. Takoj sem vedel, da bom napredoval, a si nisem mislil, da bom zmagal. Pogoji so bili danes kar zahtevni,'' je povedal Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.