Slovenija
32 ogledov

Policisti med intervencijo obtičali v pokvarjenem vozilu

Zastoj na avtocesti Bralka
Vozniki na primorki in ljubljanski obvoznici so minuli teden več ur preživeli v kolonah. Krive so bile nesreče in zaradi petka in vračanja počitnikarjev povečan promet, za nameček pa se je policistom med posredovanjem pokvarilo še vozilo. Na kraj nesreče so prišli šele ob 19. 30, ko so reševalci in gasilci že odpeljali.

Zaradi prometne nesreče pred izvozom Brezovica je bila prejšnji petek v popoldne več ur delno ali v celoti primorska avtocesta proti Ljubljani, nekaj časa je promet potekal po odstavnem pasu. Kolona na avtocesti je bila dolga celo 30 kilometrov, stalo pa je vse do Postojne. Zaradi radovednežev so bili več ur zastoji tudi na ljubljanski obvoznici. 

PREBERITE ŠE: 

K večkilometrskim kolonam je poleg nesreč (v zastoju sta se zgodili še dve zaradi premajhne varnostne razdalje) po oceni Družbe za avtoceste prispevala velika količina prometa, tudi tovornega, kar je značilno za petke popoldan. Avtocesta je bila v smeri Ljubljane popolnoma zaprta od 17:08 do 18:34, nato je bil proti Ljubljani odprt odstavni pas, ob približno 20:40 pa je bil promet popolnoma sproščen. 

Policisti že na terenu, nato pa še pokvarjeno vozilo

Po naših informacijah je k daljšim zastojem pretekli petek svoje prispevalo tudi dejstvo, da se je policijski patruliji med intervencijo pokvarilo vozilo. Na policiji so potrdili, da se je to res zgodilo, čeprav ocenjujejo, da to dejstvo ni bilo ključno za nastanek takšnega zastoja. A iz Darsovega poročila izhaja, da je policija na kraj nesreče, ki se je zgodila ob 17.30, prišla šele ob 19.30. 

"Ko je bila Policijska uprava Ljubljana okrog 17. ure obveščena o prometni nesreči na avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane, so bili vsi policisti Postaje prometne policije v Ljubljani zasedeni z drugimi operativnimi nalogami," pojasnjuje Nataša Pučko iz PU Ljubljana."V tem času so polcisti obravnavali dve prometni nesreči na severni obvoznici, eno prometno nesrečo na avtocesti pri predoru Šentvid v smeri Brda in še eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami."

Potrdila je, da je imela ena od patrulij tudi okvaro vozila. "A to po našem mnenju ni bilo ključnega pomena za nastanek takšnega zastoja," je poudarila in dodala, da na PU Ljubljana analizirajo petkov zastoj v smislu optimizacije ukrepanja s strani policije.

Pri Darsu so pojasnili tudi, da vse aktivnosti v zvezi s preiskovanjem prometne nesreče izvaja policija in ko le ta oz. reševalci in gasilci opravijo nalogo, Darsu naročijo, naj prične s čiščenjem vozišča. 

Števci kažejo povečan promet

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta deloma zaprta do 20.40 ure, zaradi česar je nastal daljši zastoj. Zastoji so nastajali tudi na vzporednih regionalnih cestah, kjer so policisti pospeševali in urejali promet. "Tistega dne so se na omenjenem odseku pripetile tri prometne nesreče z udeležbo šestih vozilin s telesnimi poškodbami, kar tudi podaljaša čas opravljanja ogleda kraja prometne nesreče," pravi Pučkova. 

Poleg nesreč, ki so jih obravnavali policisti, je bil promet v petek popoldan povečan tudi v notranjosti države, zaradi zaključka počitnic v Avstriji in Nemčiji. Števno mesto Laze kaže, da se je na relaciji Unec - Logatec v sredo med 16. in 20. uro v smeri Ljubljane peljalo 5.543 vozil, v petek, ko so se zgodile nesreče in zastoji v istem časovnem intervalu pa kar 6.754. vozil.

"V omenjenem dnevu med 6. in 18. uro smo na interventni številki 113 Operativno - komunikacijskega centra PU Ljubljana zabeležeili 130 dogodkov, od tega 65 iz prometne varnosti(31 prometnih nesreč)," še pojasnjuje Pučkova. "Za primerjavo je bilo en dan prej v istem časovnem intervalu 118 dogodkov,od tega 46 iz prometne varnosti (19 prometnih nesreč)."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 14
  • alibaba 12:51 17.september 2016.

    Zaposleni z pisanjem kazni,zato ni druge patrulje.Do sedaj še nisem videl nobene patrulje(na motorjih) na tem delu avtoceste,ki bi preverjala zakaj nastajajo zastoji.

  • Omega_v6 08:47 17.september 2016.

    Zakaj lažete?? Kaj obstaja samo ena patrulja?? Če se vozilo pokvari se lahko nemudoma na kraj nesreče napoti druga policijska patrulja!! Vendar je stvar jasna z protesti so si zvišali plače sedaj bi pa na tak način radi nova vozila!! ...prikaži več Naši policisti so neprijazni ošabni ne vedo pomagati ampak zgolj KASIRATI!!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:53 17.september 2016.

    Tle ni zafrkancije...policijski avto bi lahko odpovedal pri pregonu kriminalcev. Kakšne hude posledice bi bile lahko šele potem. O tem pa noben ne govori. Pri opremi dam policistom prov..ne daje se dovolj denarja v opremo. Ne more se ...prikaži več policijski avto kvart obenem pa ne imet pripravljene patrulje v drugem avtomobilu pripravljene da vskoči. To neki ne štima s tem sistemom. Rusi imajo podobne probleme z poznimi odzivi na dogodke s strani policije ampak ne mormo se po njih zgledovat.