Svet
15 ogledov

Med mrtvimi lokalni vodja sirskih obveščevalcev

afganistan EPA
V sirskem mestu Homs je danes v dveh istočasnih samomorilskih napadih na varnostni točki v mestu življenje izgubilo najmanj 42 ljudi, kar pa je zasenčilo mirovna pogajanja med sprtimi sirskimi stranmi v Ženevi.

Med mrtvimi je tudi lokalni vodja sirskih obveščevalcev. Odgovornost za napad je prevzela Fronta Fateh al Šam. 

Fronta je nekdanja sirska veja teroristične mreže Al Kaida. Ob tem so iz Fronte sporočili, da je napad v središču mesta v dveh dobro varovanih četrtih izvedlo pet napadalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napada sta se zgodila v četrtih Ghouta in Mahata, kjer velja poostrena varnost. Varnostne službe so po napadih zaprle celotno mestno središče.

Homs je od maja 2014 v celoti pod nadzorom sirske vlade, ko so se iz mesta po dogovoru o premirju Združenih narodov umaknili uporniki. Mesto je bilo od takrat večkrat bombardirano. Lani je v dveh istočasnih napadih življenje izgubilo najmanj 64 ljudi.

Medtem v Ženevi potekajo mirovni pogovori o Siriji, kjer so se v petek sprte strani še vedno dogovarjale o programu in formatu pogajanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.